Διεθνή

Βηρυτός: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 7 τραυματίες μετά από ισραηλινό χτύπημα [vid]

Βηρυτός: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 7 τραυματίες μετά από ισραηλινό χτύπημα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters//Βηρυτός: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 7 τραυματίες μετά από ισραηλινό χτύπημα [vid]

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Αυτό που η Δύση φοβόταν, σχετικά με κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μετά την πολύνεκρη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν, φαίνεται πως είναι γεγονός, καθώς οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού προκειμένου να χτυπήσουν υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός.

Ανώτατος αξιωματούχος του Λιβάνου υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχει πεθάνει ο διοικητής της ισλαμιστικής οργάνωσης που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης.  Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο την περιοχή γύρω από το Συμβούλιο Σούρα της Χεζμπολάχ στη συνοικία Χαρέτ Χρέικ.

Η Βηρυτός βρίσκεται εδώ και μέρες σε κατάσταση συναγερμού αναμένοντας ισραηλινά αντίποινα για το χτύπημα στο Ματζτάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο Hajj Mohsin, ο οποίος φέρεται να είχε τον συντονισμό της επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν όπου και σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νεαροί ενήλικες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έδωσε απάντηση στη Χεζμπολάχ με την επίθεση στη Βηρυτό. Ειδικότερα, μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.

Υπενθυμίζεται ότι 12 παιδιά σκοτώθηκαν και πάνω από 40 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την πυραυλική επίθεση του Σαββάτου στα Υψίπεδα του Γκολάν, σε μία από τις πιο φονικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. 

Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε όταν ρουκέτα από τη Χεζμπολάχ έπεσε σε σπίτι στο κιμπούτς HaGoshrim, στο βόρειο Ισραήλ. 

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ματζντάλ Σαμς, τη Δευτέρα, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε να δώσει μία σκληρή απάντηση στην οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και διεξάγει φονικές επιθέσεις. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments