Διεθνή

Στα άκρα η «κόντρα» Ισραήλ-Τουρκίας: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ζητά από το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία

Στα άκρα η «κόντρα» Ισραήλ-Τουρκίας: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ζητά από το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Στα άκρα η «κόντρα» Ισραήλ-Τουρκίας: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ζητά από το ΝΑΤΟ να αποβάλει την Τουρκία

Ο Ισραέλ Κατς ζήτησε την καταδίκη της Τουρκίας μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Γκολάν: Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν [vid]

Η ισραηλινή κυβέρνηση διεμήνυσε χθες Κυριακή πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», την επομένη βομβαρδισμού ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 12 παιδιά και νέους σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν, που απέδωσε στη λιβανική Χεζμπολάχ, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ανάφλεξη όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, το Σάββατο ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκαλώντας τον θάνατο 12 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ δέκα και δεκαέξι ετών, και τραυματίζοντας άλλους περίπου τριάντα ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αγόρι ένδεκα ετών αγνοείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments