Nέα της αγοράς

Η Ryanair έχασε τη διαμάχη με την ΕΕ για την ενίσχυση ύψους 150 εκατ. ευρώ της Austrian Airlines

Η Ryanair έχασε τη διαμάχη με την ΕΕ για την ενίσχυση ύψους 150 εκατ. ευρώ της Austrian Airlines

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η Ryanair έχει καταθέσει περισσότερες από δύο δωδεκάδες προσφυγές σχετικά με τα δισεκατομμύρια των κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη της ΕΕ στους αερομεταφορείς κερδίζοντας ορισμένες υποθέσεις

Η Ryanair Holdings Plc έχασε την προσφυγή της στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της διάσωσης ύψους 150 εκατ. ευρώ (163 εκατ. δολάρια) της Austrian Airlines AG κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα δάνειο του 2020 από τις αυστριακές αρχές δεν παραβιάζει το σκληρό εγχειρίδιο κανόνων κρατικών ενισχύσεων του μπλοκ, υποστηρίζοντας προηγούμενη απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου του.

Οι δικαστές της ΕΕ δήλωσαν ότι η αυστριακή μονάδα της Lufthansa AG είχε πληγεί ιδιαίτερα από τους εθνικούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό και ότι το μέγεθος της αεροπορικής εταιρείας δικαιολογούσε σημαντική στήριξη από το κράτος.

Η Ryanair – η μεγαλύτερη εκπτωτική αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης – έχει καταθέσει περισσότερες από δύο δωδεκάδες προσφυγές σχετικά με τα δισεκατομμύρια των κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη της ΕΕ στους αερομεταφορείς – κερδίζοντας ορισμένες υποθέσεις στο κατώτερο δικαστήριο του μπλοκ σχετικά με τις επιδοτήσεις για εταιρείες όπως η Lufthansa και η Air France-KLM.

Πρόσφατα, η ΕΕ νίκησε μια κορυφαία δικαστική αμφισβήτηση κατά της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών ενός ισπανικού ταμείου διάσωσης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Ryanair υποστήριξε ότι οι επιδοτήσεις δεν έπρεπε να έχουν περάσει από την ΕΕ, επειδή στρέβλωναν τον ανταγωνισμό στον κλάδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments