People

Σελίν Ντιόν: Η πριγκίπισσα των Ολυμπιακών Αγώνων

Σελίν Ντιόν: Η πριγκίπισσα των Ολυμπιακών Αγώνων

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Céline Dion

"Τα κατάφερες" της είπε ολόκληρος ο κόσμος

Κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων παρευρισκομένων, προκαλώντας συγχρόνως παγκόσμια συγκίνηση: η Σελίν Ντιόν, πριν καν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πόλη του Φωτός, πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ από άποψη σθένους, ένα ρεκόρ που δεν θα καταρριφθεί και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η καναδή τραγουδίστρια αισθάνθηκε ότι μπορούσε να το κάνει, είπε «εντάξει, θα τα καταφέρω» και το έκανε, τα κατάφερε, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για κάτι σχεδόν αδύνατο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stand For Women (@istandforwomen)

“Τα κατάφερες” της είπε ολόκληρος ο κόσμος. Αστέρες παγκόσμιας φήμης και απλοί άνθρωποι, όλοι υποκλίθηκαν στην ανθρώπινη προσπάθεια που κατέβαλε η Σελίν Ντιόν, “για να νικήσει τον εαυτό της, τη ζωή που της δείχνει την σκληρή πλευρά της, ακόμα και όταν το παιχνίδι δείχνει να έχει τελειώσει”, όπως αναφέρει η Κοντσίτα ντε Γκρεγκόριο στην La Repubblica. Με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και ερμηνεία, η Ντιόν μας έδωσε σημαντικά μαθήματα ζωής, όπως σημειώνει η ιταλίδα δημοσιογράφος.

Η Σελίν Ντιόν έμαθε με πολύ επώδυνο τρόπο κάτι που γνωρίζουν όλοι οι αθλητές: ότι ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ και συνεχίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τη συγκλονιστική της εμφάνιση και ερμηνεία, η Ντιόν παρέδωσε μαθήματα ζωής, όπως αναφέρει η ιταλίδα δημοσιογράφος. Ένα από αυτά τα μαθήματα είναι ότι να είστε ευθυτενείς, λαμπεροί και να φωτίζεστε από το πιο όμορφο παιχνίδι φωτός, όπως έκανε η Ντιόν στον Πύργο του Αϊφελ.

Η Σελίν Ντιόν αντιμετώπισε με επιτυχία μια δύσκολη πρόκληση, παρά τη σοβαρή ασθένεια από την οποία υποφέρει. Μετά από μια παρατεταμένη απουσία από τη σκηνή, επέστρεψε με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, τραγουδώντας στα γαλλικά το κλασικό τραγούδι της Εντίθ Πιάφ, “Υμνο στην Αγάπη”. Η επιστροφή της ήταν συγκινητική και εντυπωσιακή, αφήνοντας τον κόσμο άφωνο.

Η Εντιθ Πιάφ έγραψε αυτό το προφητικό, όπως αποδείχθηκε, τραγούδι για τον άνδρα που λάτρευε, τον γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Μαρσέλ Σερντάν. Επρόκειτο για έναν φόρο τιμής, για έναν ύμνο –ακριβώς– στον παράφορο έρωτά τους, ο οποίος όμως ήταν καταδικασμένος να διαρκέσει λίγο και να τερματιστεί με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Η πρώτη φορά που ερμήνευσε τον “Υμνο στην Αγάπη” ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 1949 σε ένα καμπαρέ της Νέας Υόρκης. Αυτή τη στιγμή δεν γνώριζε ότι μετά από έξι εβδομάδες ο άνδρας της θα χάνονταν σε αεροπορικό δυστύχημα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο 33χρονος Σερντάν επέβαινε σε πτήση από το Παρίσι προς τη Νέα Υόρκη για να τη συναντήσει, όπως του είχε ζητήσει. “Έλα γρήγορα, ανυπομονώ. Έλα με αεροπλάνο, όχι με πλοίο, έτσι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για μας”, του είχε γράψει.

Ακόμα και μετά από εβδομήντα πέντε χρόνια, μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου η Εντίθ Πιάφ ερμήνευσε τον «Υμνο στην Αγάπη» με συγκλονιστικό τρόπο, η Σελίν Ντιόν κατάφερε να αποδώσει με τον δικό της τρόπο την έννοια της αγάπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments