Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν κλείνουμε κανένα κέντρο απεξάρτησης [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν κλείνουμε κανένα κέντρο απεξάρτησης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [371089] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η Κωνσταντοπούλου συγκυβέρνησε με τον Παπαγγελόπουλο με μόνο στόχο να γίνει πρόεδρος της Βουλής

«Δεν θα κλείσουμε καμιά δομή απεξάρτησης», υπογράμμισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προωθούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε πως τα κέντρα απεξάρτησης θα παραμείνουν άθικτα, υπενθύμισε στον Νίκο Ανδρουλάκη πως οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ήταν μεγαλύτερες επί ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως η αντιπολίτευση οφείλει «συγγνώμη» στον Γρηγόρη Δημητριάδη και επισήμανε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να συγκυβερνήσει με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για λόγους προώθησης της πολιτικής της καριέρας.

«Δεν κλείνει καμιά δημόσια δομή απεξάρτησης»

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι δημόσιες δομές απεξάρτησης μένουν παντελώς ανεπηρέαστες, ισχυριζόμενος χαρακτηριστικά πως «δεν  πρόκειται να κλείσουμε κανένα κέντρο απεξάρτησης. Δεν πρόκειται να κλείσουμε καμιά δημόσια δομή απεξάρτησης. Προσκαλώ όποιον θέλει να πάμε μαζί την επόμενη εβδομάδα, που θα έχει βγει το ΦΕΚ, να επισκεφθούμε όποια δομή θέλει. Δεν κλείνει καμιά δομή. Ακόμη, δεν απολύουμε κανέναν εργαζόμενο. Κανένας εργαζόμενος δεν χάνει την εργασία. Και ως προς τα κέντρα πρόληψης μετά το 2027, αυτά δεν αφορούν το νομοσχέδιο. Τα κέντρα πρόληψης είναι ιδιωτικοί οργανισμοί. Και κακώς η κ. Λιαγκούλη έθεσε ερώτημα για τα κέντρα πρόληψης σήμερα. Ως προς το 18 Άνω και το ΚΕΘΕΑ, έχω να πω πως δεν κλείνει το 18 Άνω, δεν κλείνει το ΚΕΘΕΑ, δεν ευνοούμε την υποβοηθούμενη με φάρμακα απεξάρτηση σε σχέση με τα στεγνά φάρμακα. Εμείς απλά κάνουμε έναν ενιαίο φορέα που παρακολουθεί ενιαία όλα τα προγράμματα. Δεν λέμε ότι τα μεν είναι καλύτερα από τα δε. Από εκεί και πέρα, θα δούμε αν η μεταρρύθμιση θα ευδοκιμήσει, θα λειτουργήσει. Πρόκειται για το μοντέλο που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. Τα κόμματα που πιστεύουν στην Ε.Ε. δεν μπορούν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο βασίζεται στις αρχές και τις πρακτικές της Ε.Ε.».

«Επί ΠΑΣΟΚ οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ήταν υψηλότερες από ό,τι είναι σήμερα»

Στη συνέχεια, ο Άδωνις απάντησε στην αιτίαση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία έχουν εκτοξευθεί επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και είπε πως «οφείλω μια απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας κακός υπουργός Υγείας, γιατί, επί υπουργίας του, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία κατατάσσουν τη χώρα στη δεύτερη θέση στην Ε.Ε. Είμαστε πράγματι αρκετά ψηλά. Το 2011, που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, οι δαπάνες για την ιδιωτική υγεία ήταν μεγαλύτερες. Είμαστε μισή μονάδα πιο κάτω από το ΠΑΣΟΚ. Και ακόμη, πρόκειται για ένα διφορούμενο κριτήριο. Δεν είναι ένας τόσο στέρεος δείκτης. Ο δείκτης που χρησιμοποιεί ο κ. Ανδρουλάκης είναι λάθος δείκτης, αλλά, σε κάθε περίπτωση, και σε αυτόν τον λάθος δείκτη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα πηγαίνει καλύτερα από την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

«Η αντιπολίτευση οφείλει μια συγγνώμη στον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη»,

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως αυτό τέθηκε από την κ. Λιαγκούλη, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «η κ. Λιαγκούλη διερωτήθηκε αν θα τη συλλάβουμε εάν ξαναμιλήσει για τις υποκλοπές. Όχι. Οι ποινές περιλαμβάνονται στον αστικό και τον ποινικό κώδικα. Είναι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Εάν λεγόμουν Γρηγόρης Δημητριάδης και άκουγα σε εκπομπή ότι φταίει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, εγώ θα έκανα αγωγή και μήνυση. Και το αδίκημα έχει ποινή στην ελληνική δημοκρατία. Λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση. Και είναι συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί το θέμα των υποκλοπών έληξε, με τον τρόπο που λύνουμε τα πράγματα σε μια δυτικού τύπου δημοκρατία, όσον αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης. Άλλο οι υποκλοπές από μια ιδιωτική εταιρεία για ιδιωτικά συμφέροντα, άλλο αυτό που πήγατε να κάνετε, να φορτώσετε την υπόθεση στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ως προς αυτό, χάσατε! Και όποτε μιλώ για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο κ. Μάντζιος πετάγεται. Σαν να δίνει εξετάσεις! Ο Γρηγόρης Δημητριάδης μπήκε στο αρχείο και θα του ζητήσετε συγγνώμη».

«Η Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να κυβερνήσει μαζί με τον Παπαγγελόπουλο, για να μη χάσει το αξίωμα της προέδρου της Βουλής»

Μιλώντας εν συνεχεία για τις αναφορές στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «όταν κάνατε τη δακρύβρεχτη ιστορία και μας είπατε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπατε ότι διαφωνήσατε με την κυβέρνηση και φύγατε από αυτήν όταν αξιοποιήθηκε ο Παπαγγελόπουλος. Μα ο Παπαγγελόπουλος έγινε από την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτάθηκε από τον Τσίπρα για πρόεδρος της Βουλής, ο Παπαγγελόπουλος, τον οποίο κατήγγειλε ότι έκανε συνωμοσία για να καλύψει μια δολοφονία, έγινε γενικός γραμματέας και τον Μάιο, έγινε υφυπουργός. Αυτόν τον άνθρωπο, που η ίδια είχε την πεποίθηση ότι συγκάλυψε μια δολοφονία, η ίδια ως πρόεδρος της Βουλής τον δέχθηκε για γενικό γραμματέα και στην πορεία, υφυπουργό Δικαιοσύνης. Θερμά συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε! Τόσο ηθικά ακέραιο άτομο είστε! Εκτεθήκατε ως συνήθως κ. Κωνσταντοπούλου! Συγκυβέρνησε με κάποιον που συγκάλυψε δολοφονία, προκειμένου να γίνει πρόεδρος της Βουλής! Αυτή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που μας κουνά κάθε ημέρα το δάκτυλο!».

«Το άρθρο για τις εφημερίες των ιδιωτών γιατρών φτιάχτηκε για να μη χρησιμοποιηθεί»

Τέλος, ο Ά. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άρθρο που προβλέπει το εφημεριακό έργο ιδιωτών γιατρών, υποστηρίζοντας πως «είναι μια δύσκολη απόφαση, αυτή για τις εφημερίες. Θέλω να ευχαριστήσω την Κ.Ο. της ΝΔ για τις αγορεύσεις και την υποστήριξη. Και όπως είπα και χθες, δεν αντιδικούμε με τους γιατρούς. Αυτό το άρθρο υπάρχει όχι για να χρησιμοποιηθεί, αλλά για να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Αύριο κιόλας, θα καλέσω τον ΠΙΣ σε ένα διάλογο από την αρχή για να σχεδιάσουμε μαζί τα βήματά μας και να καλύψουμε τα κενά στην περιφέρεια. Ο στόχος μας είναι να προκηρύξουμε πάλι όλες τις θέσεις που είχαν κηρυχθεί άγονες. Και σκεφτόμαστε και την περίπτωση, τη λύση των υπεράριθμων σε ορισμένες κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες. Θεωρώ πως είναι μια καλή ιδέα για βάση για περαιτέρω δράση, όπως τονίστηκε από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας. Όταν φτιάχτηκε το ΕΣΥ, το περιβάλλον ήταν πολύ διαφορετικό. Στο σημερινό περιβάλλον της μεγάλης έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πιστεύω πως το μέλλον των εθνικών συστημάτων υγείας στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. είναι η μεγαλύτερη σύμπραξη ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments