Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Κ. Ηλιόπουλε, θα θέλατε να είστε σαν τον Μαδούρο, που κάνει νοθεία;

Άδωνις Γεωργιάδης: Κ. Ηλιόπουλε, θα θέλατε να είστε σαν τον Μαδούρο, που κάνει νοθεία;

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Είστε το συνώνυμο της κωλοτούμπας

«Όσα είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, είναι η πλήρης αμφισβήτηση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το αθωωτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

«Μας είπατε ως σοβαρά στοιχεία τις αποκαλύψεις ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου και αγνοήσατε ή περιπαίξατε το πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά από 20 μήνες έρευνας. Η εισαγγελία πήρε ένορκες καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, άσκησε διώξεις και κατέληξε στα συμπεράσματα».

Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου, θέτει σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε την παρέμβασή του λέγοντας, απευθυνόμενος στον βουλευτή της Νέας Αριστεράς: «Πρέπει να ξέρετε κ. Ηλιόπουλε ότι στις δυτικού τύπου δημοκρατίες, αν και εσείς θα θέλατε να είστε κάτι σαν Μαδούρο, που κάνει νοθεία, η εκτελεστική εξουσία δεν εμπλέκεται στη δικαστική εξουσία. Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζετε πως, αν αμφισβητείτε το πόρισμα της ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητείται στο σύνολό της την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας. Διότι είναι αδύνατον να πείτε στα σοβαρά πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση, για να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση. Έχετε ορκιστεί πίστη και υπακοή στο πολίτευμα της χώρας. Το πόρισμα λέει ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση του predator με τις κρατικές υπηρεσίες, ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ήταν νόμιμες. Κανονικά, όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι σήμερα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει με μια συγγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον άνθρωπο που συκοφαντήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον για τις υποκλοπές. Σήμερα, ο πρωθυπουργός, πολύ σωστά, για να αφήσει την έρευνα να προχωρήσει απερίσπαστη, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Δημητριάδη. Αυτός απείχε από κάθε αξίωμα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «σήμερα, έχουμε όμως ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της δικαιοσύνης σε επίπεδο Αρείου Πάγου, που λέει ότι δεν υπήρχε καμιά εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, της ΕΥΠ, και ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες – κάτι που έλεγα από την πρώτη μέρα. Είναι αδύνατον η τότε εισαγγελέας της ΕΥΠ, η οποία στη συνέχεια προβιβάστηκε από την υπόλοιπη δικαιοσύνη, να έχει παρανομήσει. Γιατί αν είχε παρανομήσει, οι Αρεοπαγίτες, που την έλεγξαν μετά, θα της είχαν ασκήσει δίωξη. Πράγματα κατανοητά σε πρωτοετή φοιτητή νομικής. Από σήμερα, και μετά το αμετάκλητο βούλευμα, στο κράτος αυτό, που λέγεται Ελλάδα, όλοι εσείς είστε υποχρεωμένοι να μην αναφέρετε ξανά σκάνδαλο υποκλοπών, εμπλέκοντας την κυβέρνηση. Στις δυτικές δημοκρατίες, και αυτή είναι η διαφορά μας από τους βαρβάρους, λύνουμε τις διαφορές μας, απευθυνόμενοι στη δικαιοσύνη. Όταν η δικαιοσύνη αποφαίνεται, πάμε παρακάτω. Έτσι δεν πάμε σε καθεστώτα αυτοδικίας και αίματος. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα, θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας. Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών!», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλατεία των αγανακτισμένων στο τρίτο μνημόνιο και την αγκαλιά της Μέρκελ

Κατά τη δευτερολογία του, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον του υπουργού Υγείας, ο οποίος τον έλεγξε για πολιτική κωλοτούμπα.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν μεταξύ εκείνων που έκαναν τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα την εποχή των μνημονίων. Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ο οποίος τον αποκάλεσε ιδεολογικό juke box, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Εγώ δεν σας λέω τίποτα. Σας το είπε ο Άρειος Πάγος. Μπορείτε να το καταλάβετε; Τελεία και παύλα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα περί ιδεολογικού juke box, σας θυμάμαι στην πλατεία των αγανακτισμένων με κάτι κρεμάλες, που λέγατε go back Mme Merkel και μιλούσατε για τέταρτο Ράιχ. Μετά όμως, διαγράψατε την κυρία Κωνσταντοπούλου, που ήθελε να παραμείνει σε αυτά που λέγατε πριν, για να μην ψηφίσετε το τρίτο μνημόνιο. Το να κάνετε λοιπόν εσείς σε μένα μαθήματα κωλοτούμπας, τη στιγμή που έχετε κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία, πάει πάρα πολύ! Είστε το συνώνυμο της κωλοτούμπας! Από την πλατεία των αγανακτισμένων στο τρίτο μνημόνιο και στην αγκαλιά της Μέρκελ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments