Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης αμφισβητεί ουσιαστικά το δημοκρατικό πολίτευμα

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης αμφισβητεί ουσιαστικά το δημοκρατικό πολίτευμα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης αμφισβητεί ουσιαστικά το δημοκρατικό πολίτευμα

Από τότε που οι Συριζαίοι διέγραψαν τον Πολάκη, δεν σταματούν να του ζητούν συγγνώμη!

«Άλλο η κριτική σε μια δικαστική απόφαση και άλλο να υπονοείς πως η δικαιοσύνη είναι «πιασμένη» από την κυβέρνηση», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το αθωωτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σε βραδινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε αρχικά για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη και απάντησε πως «ο Πολάκης φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα σε μια εργαζόμενη, την κυρία Νατάσα Πετρούλια. Όλοι οι παρόντες αποδοκίμασαν τη στάση και τη συμπεριφορά του κυρίου Πολάκη. Η κ. Πετρούλια έκλαψε και ακολούθησε η κ. Αθηνά Λινού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέσπασε επίσης σε κλάματα. Και ο Πολάκης τι  έκανε; Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη,  υποστηρίζει πως η κ. Αθηνά Λινού προσυνεννοήθηκε μαζί μου για να τη βάλω να κλάψει! Έστησε δηλαδή μια ολόκληρη θεωρία συνωμοσίας με εμένα και την κυρία Λίνου, με την οποία είναι στο ίδιο κόμμα και την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό που συνέβη μετά ήταν να τον διαγράψουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον διέγραψαν, αλλά  από τότε που τον διέγραψαν του ζητάνε συνεχώς συγγνώμη!. Και είναι πολύ χυδαίο να υποστηρίζει ο Πολάκης πως η κ. Πετρούλια δεν είναι ασθενής, λες και αυτό τον απαλλάσσει από την απαράδεκτη και χυδαιότατη πράξη του».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το σημερινό πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το οποίο θέτει το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών στο αρχείο και δεν διαπιστώνει πολιτική εμπλοκή, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «στις δυτικές δημοκρατίες εμπιστευόμαστε έναν δικαστή, όταν έχουμε μια διαφορά, μια διαφωνία. Στην Ελλάδα ο ανώτατος βαθμός που έχουμε είναι ο Άρειος Πάγος. Ο Άρειος Πάγος είναι η ανώτατη δικαιοδοτική βαθμίδα. Το πόρισμα λέει ξεκάθαρα πως οι διώξεις δεν αφορούν σε κανένα μέλος της κυβέρνησης. Και επειδή η δικαιοσύνη δεν έκανε το χατίρι της αντιπολίτευσης, αφού απάλλαξε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, από την αντιπολίτευση άρχισαν να βάλλουν εναντίον της δικαιοσύνης.

Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική σε μια δικαστική απόφαση και άλλο το να πεις πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς τη δικαιοσύνη, όπως λέει ο Κασσελάκης. Γιατί αν αφήνεις υπόνοιες πως η δικαιοσύνη είναι «πιασμένη» από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Άρα, αμφισβητείται το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Και το λεγόμενο κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αφορά στην αστική δικαιοσύνη. Κριτική μπορείς να κάνεις, αλλά δεν μπορείς να λες ότι είναι πιασμένη η δικαιοσύνη από την κυβέρνηση. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο».

Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους βουλευτές της ΝΔ που με στήριξαν στην ψήφιση του σημερινού νομισχεδίου. Τους τιμώ πάρα πολύ για αυτό. Δεν είναι επίταξη η επίμαχη διάταξη του νέου νόμου. Επίταξη σημαίνει φύλλο πορείας και καταναγκαστικά μέτρα. Αντίθετα, εμείς φέραμε νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή με πέντε άρθρα. Τα τέσσερα από τα πέντε άρθρα κάνουν πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού σε άγονη περιοχή. Αυξάνουμε γενναία το εισόδημα και βρίσκουμε σπίτι από τον οικείο δήμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments