Πολιτική

Δημητριάδης για υποκλοπές: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και κατασκευάσματα

Δημητριάδης για υποκλοπές: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και κατασκευάσματα

Πηγή Φωτογραφίας: X (πρώην twitter) gdimitriadis//Δημητριάδης για υποκλοπές: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και κατασκευάσματα

Δήλωση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού

«Οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα» θέτει η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζει σε δήλωσή του, ο κ.Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Ο κ. Δημητριάδης δημοσιοποίησε τη δήλωσή του μέσω του Χ και τονίζει σ’ αυτή ότι από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, διαλέγοντας παράλληλα «τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος».

Η πλήρης δήλωση του κ.Δημητριάδη, ακολουθεί: 

Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης. Αλλωστε αυτό ορκίστηκα να υπηρετώ και στην επαγγελματική μου διαδρομή. Τα τρία χρόνια κι ένα μήνα που βρέθηκα στη θέση του γ.γ. του πρωθυπουργού, υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Πατρίδας και των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα άμεσα και με ειλικρίνεια την πολιτική ευθύνη, σεβόμενος τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αλλά και για να προστατέψω την πατρίδα, την κυβέρνηση και την παράταξη. Μέσα σε κλίμα τοξικότητας, διάλεξα τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος.

Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα.

Δείτε την ανάρτηση

dimitriadis-x

Στο αρχείο η δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές – «Κανένα στοιχείο σύνδεσης ΕΥΠ με Predator»

Τίτλοι τέλους στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών δυο περίπου χρόνια μετά την έναρξη της. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,με επίσημη ανακοίνωση της, ενημερώνει για την ολοκλήρωση της έρευνας και την πορείας της που κατέληξε «σε ένα απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα 300 περίπου σελίδων», το οποίο φέρει την υπογραφή του Αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αχιλλέα Ζήση και κατατέθηκε στην ίδια.

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό από το «αποδεικτικό υλικό συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού» με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης να μπαίνει στο αρχείο σύμφωνα με το newsbeast.gr

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι « «επαρκείς ενδείξεις» στο στάδιο αυτό για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ».

Έτσι, παραπέμπονται σε δίκη για πλημμέλημα, τέσσερα πρόσωπα, εκπρόσωποι εταιρειών που φέρονται ενεπλάκησαν με το κακόβουλο λογισμικό και είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι σύμφωνα με το newsbeast.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments