Κασσελάκης για υποκλοπές: Η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη κλονίστηκε σοβαρά [pic]
Πηγή Φωτογραφίας: eurokonissi//Κασσελάκης για υποκλοπές: Η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη κλονίστηκε σοβαρά [pic]
«Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι μιλά ως Έλληνας πολίτης και όχι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων. Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσει επίσημη πολιτική δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.
Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του…
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 30, 2024
Στο αρχείο η δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές – «Κανένα στοιχείο σύνδεσης ΕΥΠ με Predator»
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,με επίσημη ανακοίνωση της, ενημερώνει για την ολοκλήρωση της έρευνας και την πορείας της που κατέληξε «σε ένα απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα 300 περίπου σελίδων»
Τίτλοι τέλους στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών δυο περίπου χρόνια μετά την έναρξη της. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,με επίσημη ανακοίνωση της, ενημερώνει για την ολοκλήρωση της έρευνας και την πορείας της που κατέληξε «σε ένα απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα 300 περίπου σελίδων», το οποίο φέρει την υπογραφή του Αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αχιλλέα Ζήση και κατατέθηκε στην ίδια.
Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό από το «αποδεικτικό υλικό συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού» με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης να μπαίνει στο αρχείο.
Αυτό που προέκυψε από την έρευνα , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι « «επαρκείς ενδείξεις» στο στάδιο αυτό για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ».
Έτσι, παραπέμπονται σε δίκη για πλημμέλημα, τέσσερα πρόσωπα, εκπρόσωποι εταιρειών που φέρονται ενεπλάκησαν με το κακόβουλο λογισμικό και είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας