Πολιτική

Κυβέρνηση: Έμφαση στις στοχευμένες παρεμβάσεις

Κυβέρνηση: Έμφαση στις στοχευμένες παρεμβάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [371086] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ένα διπλό σχέδιο ξεδιπλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ,καθώς από τη μία πλευρά τρέχει να κλείσει τις εκκρεμότητες του καλοκαιριού και από την άλλη χαράσσει βήμα- βήμα την φθινοπωρινή στρατηγική.

Ένα διπλό σχέδιο ξεδιπλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ,καθώς από τη μία πλευρά τρέχει να κλείσει τις εκκρεμότητες του καλοκαιριού και από την άλλη χαράσσει βήμα- βήμα την φθινοπωρινή στρατηγική. Η εβδομάδα που διανύουμε έχει ειδήσεις σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς, σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων για τον Επίτροπο (εν αναμονή και του χαρτοφυλακίου που θα πάρει η Ελλάδα).

Από το Μαξίμου θα εφαρμοστούν τέσσερις στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για στοχευμένες κινήσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όταν διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν ορισμένες περιοχές της χώρας λόγω της κλιματικής κρίσης. Υπογράμμισε την ανάγκη για δομικές παρεμβάσεις στη διαχείριση του νερού και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν επιπρόσθετες εξαγγελίες για το θέμα αυτό.

Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με σκοπό την επιτάχυνση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία κόπωση. Θα συζητηθούν νομοσχέδια των υπουργείων Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την αναθεώρηση των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων για το 2024.

Γίνονται αλλαγές σε πρόσωπα για την αντιμετώπιση αρρυθμιών. Ο “ανασχηματισμός” των γενικών γραμματέων ανακοινώθηκε χθες, με αλλαγές σε 25 Γενικές Γραμματείες, συμπεριλαμβανομένων 6 μετακινήσεων. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο στόχος αυτών των αλλαγών είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και ότι αυτές έγιναν μετά από συνεννόηση με όλους τους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν παράπονα από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν ότι οι πόρτες είναι κλειστές, ενώ ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες. Το μήνυμα που μεταδίδεται από την κυβέρνηση είναι ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και ότι στόχος είναι η ενίσχυση των στελεχών που προέρχονται από τον κομματικό πυρήνα

Η ευρωπαϊκή ατζέντα έχει τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ανακοινώσεις του Επιτρόπου, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν τα κράτη μέλη. Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στον ευρωπαϊκό διάλογο που θα διεξαχθεί την επόμενη μέρα, με θέματα όπως η ενιαία αμυντική πολιτική, οι αλλαγές στην κοινή αγροτική πολιτική και τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments