Πολιτική

«Πυρά» Δούκα κατά Μπακογιάννη: «Δεν σας ταιριάζει ο ρόλος του εργολάβου της κυβέρνησης»

«Πυρά» Δούκα κατά Μπακογιάννη: «Δεν σας ταιριάζει ο ρόλος του εργολάβου της κυβέρνησης»

Πηγή Φωτογραφίας: Παραδοση και παραλαβη του Απερχομενου Δημαροιυ Κωστα Μπακογιαννη στον νεο Δημαρχο Αθηναιων Χαρη Δουκα--φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Χάρης Δούκας «επιτέθηκε» στον Κώστα Μπακογιάννη - Γιατί τον κατηγόρησε.

Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, τοποθετήθηκε σήμερα, Δευτέρα (29/7) στη συνεδρίαση του ομώνυμου δήμου και εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μπακογιάννη.

«Διαφορετικά, ο ρόλος που έχετε επιλέξει, ο ρόλος του εργολάβου της κυβέρνησης στην επίθεση κατά της Αθήνας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δε σας ταιριάζει. Είναι θλιβερός ρόλος, δεν πρέπει να τον παίξετε, δε σας τιμά. Ξανασκεφτείτε το» είπε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας κατηγορώντας τον Κώστα Μπακογιάννη για άμεσες σχέσεις με την κυβέρνηση, όσο ήταν δήμαρχος Αθηναίων.

«Όμως δεν μπορεί να παριστάνετε πως αγνοείτε, ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις προβλέψεις των μνημονιακών νόμων -ενώ έχουν λήξει τα μνημόνια- σε σχέση με την απαγόρευση των προσλήψεων και την δραστική περικοπή των οικονομικών των Δήμων, απειλεί όχι μόνο την Αθήνα, απειλεί όλη την Αυτοδιοίκηση με ασφυξία και αδιέξοδο» τόνισε, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η τοποθέτησή του δημάρχου Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο

«Μπορώ, ίσως, να κατανοήσω ως έναν βαθμό την αγωνία του κ. Μπακογιάννη, να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για την αποτυχημένη θητεία του και την ήττα του στις εκλογές.

Δεν μπορώ όμως να μη στηλιτεύσω την απαράδεκτη τακτική του, όταν επιχειρεί με ρεβανσιστικό τρόπο να μετακινήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στον Δήμο και σε εμένα προσωπικά. Γνωρίζουμε όλοι κ. Μπακογιάννη ότι δεσμεύεστε από τις προσωπικές σχέσεις σας με την κυβέρνηση.

Όμως δεν μπορεί να παριστάνετε πως αγνοείτε, ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις προβλέψεις των μνημονιακών νόμων -ενώ έχουν λήξει τα μνημόνια- σε σχέση με την απαγόρευση των προσλήψεων και την δραστική περικοπή των οικονομικών των Δήμων, απειλεί όχι μόνο την Αθήνα, απειλεί όλη την Αυτοδιοίκηση με ασφυξία και αδιέξοδο.

Εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, όπως πρέπει, προς όφελος του λαού της Αθήνας. Τόσο στην καθαριότητα, όσο και στο πράσινο, όσο και σε όλους τους τομείς.

Ακριβώς αυτή η αίσθηση του καθήκοντος μας υποχρεώνει να φέρουμε τη νέα εργολαβία του πρασίνου, που είναι πολύ πιο οικονομική για τον Δήμο και με καλύτερες προοπτικές για το πράσινο απ’ό,τι η αντίστοιχη δική σας.

Όμως κ. Μπακογιάννη, οφείλετε να απαντήσετε στο εξής, εκτός από τα παραμύθια: Γιατί ενώ όλοι οι Δήμοι ακόμη και η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση, καταγγέλλουν τις κυβερνητικές πρακτικές και διεκδικούν αυτό που μας ανήκει, εσείς συνεχίζετε να αποτελείτε μια απαράδεκτη εξαίρεση; Εσείς συνεχίζετε να τα βρίσκετε όλα καλά σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και υποστηρίζετε πως πρέπει να μην αλλάξει τίποτα.

Νομίζω ότι πρέπει, έστω και σήμερα, να κάνετε το καθήκον σας, να διαμαρτυρηθείτε για τις κυβερνητικές ενέργειες και να ενώσετε τη φωνή σας με όλη την Αυτοδιοίκηση.

Διαφορετικά, ο ρόλος που έχετε επιλέξει, ο ρόλος του εργολάβου της κυβέρνησης στην επίθεση κατά της Αθήνας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, δε σας ταιριάζει. Είναι θλιβερός ρόλος, δεν πρέπει να τον παίξετε, δε σας τιμά. Ξανασκεφτείτε το».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments