Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης – Πιέσεις για ανάκληση της διαγραφής

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης – Πιέσεις για ανάκληση της διαγραφής

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Κασσελάκης επιχειρεί να κλείσει το θέμα.

Σε de facto ακύρωση της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται η ηγεσία της Κουμουνδούρου, καθώς η απόφαση μπορεί να μην αναιρείται, αλλά τις τελευταίες μέρες περισσότερα είναι τα θετικά λόγια παρά η κριτική που δέχεται ο Χανιώτης βουλευτής από στελέχη και τη βάση του κόμματος.

Επιπλέον, υπάρχει μια πολυμερής αντεπίθεση από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του προς κάθε εσωτερική κατεύθυνση, αντικατοπτρίζοντας τη μεγάλη επιρροή που διαθέτει εντός του κασσελακικού στρατοπέδου, καθώς και τις προθέσεις αυτής της πλευράς για αυστηρή αντιμετώπιση στο Έκτακτο Συνέδριο των αρχών του Οκτώβρη.

Με αυτήν την εξέλιξη, η απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πιθανή, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, φαίνεται να υποδεικνύει την πρόθεση της ηγεσίας να διακόψει τη συζήτηση. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για εξέταση του θέματος μέχρι στιγμής, ενώ υπενθύμισε ότι η απομάκρυνση του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ πριν από τρία χρόνια δεν συνοδευόταν από απόσυρση της κομματικής του ιδιότητας.

Η χθεσινή μέρα, δε, ξεκίνησε με ένα ένθερμο κείμενο στήριξης του Παύλου Πολάκη από 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Γιαπιτζής Μιχάλης, Μπεχράκης Λεωνίδας, Οικονόμου Θανάσης, Σαραντοπούλου Μαύρα, Χατζησάββας Μάρκος), τα οποία, μάλιστα, ζητούσαν την ανάκληση της απόφασης διαγραφής του από την ΚΟ. Ανάλογες τοποθετήσει είχαν προηγηθεί από τον πρόεδρο, βουλευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος, καθώς και από φιλικά προσκείμενους στην Κουμουνδούρου δημοσιογράφους. Επιπλέον, κοινό χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων υπερασπίζονται τον Χανιώτη βουλευτή είναι ότι αποτελούν πρόσωπα που έχουν στηρίξει στον υπερθετικό βαθμό τον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που είναι λογικό να του δημιουργεί ανησυχία.

Με μια νέα ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε ειρωνικά στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη, οι οποίοι είχαν προτείνει τη διαγραφή του από το κόμμα. Αναφέρθηκε στο περιστατικό της επίθεσης που οδήγησε στη διαγραφή του, και τους προτράπηκε να πάρουν μια ζακέτα, υπονοώντας την εσωκομματική αντιπολίτευση και προειδοποιώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για την επιρροή του στη βάση του κόμματος.

Επιπλέον, η “δύναμη” φάνηκε να επηρεάζει την αρχικά αυστηρή στάση που είχε ο Σωκράτης Φάμελλος απέναντι στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο εξαίρεσε για το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή του. Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Φάμελλος εξήρε την αντιπολιτευτική παραγωγικότητα του Πολάκη. Από την πλευρά των 87, δεν υπάρχει πρόθεση να επιβάλουν περισσότερα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του και δεν σκοπεύουν να ανταπαντήσουν στις επιθέσεις του Χανιώτη βουλευτή, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments