TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές στην Κω: 3 χωριά με χαρακτήρα στον «Κήπο του Αιγαίου»

Διακοπές στην Κω: 3 χωριά με χαρακτήρα στον «Κήπο του Αιγαίου»

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

3 γραφικά χωριά στην Κω για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία στο καταπράσινο νησί που μοιάζει με ανοιχτό μουσείο

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, εκτός από τις μαγευτικές αμμώδεις παραλίες και το μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον, διαθέτει και χωριά με δική τους, μοναδική ταυτότητα. Η Ζια, το Παλαιό Πυλί και το Ασφενδιού είναι τρία από αυτά που ξεχωρίζουν. Μέσα από αυτά, θα ανακαλύψετε ένα άλλο πρόσωπο του νησιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece)

Ζια Λένε ότι αν δεν έχεις δει το ηλιοβασίλεμα από την Ζια, τότε δεν έχεις επισκεφτεί την Κω. Χτισμένο στις πλαγιές του όρους Δίκαιος, αυτό το μικρό γραφικό χωριουδάκι είναι το ψηλότερο κατοικημένο στο νησί της Κω με εκπληκτική θέα έως τα παράλια της Μικράς Ασίας. Τα λευκά μικρά σπίτια με τα πολύχρωμα παράθυρα και τις πόρτες δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ ο επισκέπτης θα απολαύσει και τα τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και την διάσημη κανελάδα ή το εξαιρετικό κρασί. Το χωριό έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως την εκκλησία πάνω σε βράχους του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ή τους ιστορικούς νερόμυλους και την Κεφαλόβρυση. Για τους πιο τολμηρούς, η ανάβαση στην κορυφή θα τους φέρει στο εκκλησάκι του Χριστού αλλά και ακόμα πιο κοντά στο τελειότερο ηλιοβασίλεμα της ζωής τους.

Παλαιό Πυλί Το Πυλί βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι ένα γραφικό χωριό με κύριο αξιοθέατο το «Πυλιώτικο Σπίτι» αλλά και την πολύ όμορφη κεντρική του πλατεία. Για όσους αναζητούν μία διαφορετική εμπειρία στην Κω, η επίσκεψη στον λεγόμενο και «Μυστρά των Δωδεκανήσων» είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε. Το Παλαιό Πυλί βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του σημερινού Πυλίου και είναι μία μεσαιωνική καστροπολιτεία, η οποία αναφέρεται ότι χτίστηκε κατά τον 11ο αιώνα μ.Χ.

Στο κάστρο, υπάρχουν υπολείμματα από υποδομές και κτίσματα διαφόρων εποχών, αλλά και τρεις εκκλησίες. Ο επισκέπτης χρειάζεται να περπατήσει έναν ανηφορικό δρόμο για να φθάσει στα περίπου 300 μέτρα που βρίσκεται το κάστρο, όπου εκτός από την περιδιάβαση στην ιστορία, θα έχει και την πιο μαγευτική θέα σε όλο το νησί.

Ασφενδιού Το Ασφενδιού βρίσκεται περίπου 14 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Κω. Το χωριό γνώρισε μεγάλες περιόδους ακμής, όμως η μετανάστευση της δεκαετίας του 1960 το οδήγησε σε σχεδόν πλήρη εγκατάλειψη. Αυτό πάντως έδρασε σε κάποιο βαθμό θετικά, καθώς διατηρήθηκε η αρχιτεκτονική του, χωρίς προσμίξεις με τα ιταλικά στοιχεία που εντοπίζονται σε άλλα σημεία του νησιού, κάτι που του έδωσε και τον τίτλο του προστατευόμενου οικισμού. Κύριο χαρακτηριστικό, η ύπαρξη κάποιων πύργων, που είναι χτισμένοι με τέτοιο τρόπο που θυμίζουν φρούρια. Το κύριο αξιοθέατο είναι η εκκλησία του Ασώματου Ταξιάρχη από τον 11ο αιώνα με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερειπωμένη συνοικία του Αγίου Δημητρίου που δείχνει ανάγλυφα την εικόνα ενός αγροτικού οικισμού των αρχών του 19ου αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments