Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Θοδωρή Τσελίδη [vid]

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Θοδωρή Τσελίδη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [371101] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 5η ΗΜΕΡΑ//EUROKINISSI

Στο Πάνθεον ο Έλληνας τζουντόκα

Ο Θοδωρής Τσελίδης έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο, το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τη χαρά του να είναι εμφανής και κατά τη διάρκεια της απονομής.

«Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου», είπε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα με τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι και αυτή η μέρα ολοκληρώθηκε με τέλειο τρόπο. Με την απονομή του χάλκινου μεταλλίου, δηλαδή, στον Τσελίδη, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής των Αγώνων σε όλη τη διάρκεια της Τετάρτης (31/7).

Αρχικά, έκανε τη μεγάλη έκπληξη, την πρώτη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας τον Σέρβο Νεμάνια Μάιντοφ, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου αντιμετώπισε τον Μαξίμ – Γκαέλ Ενγκαγιάπ.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίο ο Έλληνας τζουντόκα ηττήθηκε αλλά είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία δεν δίστασε να εκφράσει στις δηλώσεις του, λέγοντας πως ήταν σίγουρο ότι θα ευνοούσαν τον αντίπαλό του από τη στιγμή που αυτός ήταν Γάλλος και έπαιζε… εντός έδρας.

Όπως και να έχει, ο Τσελίδης είχε και μια δεύτερη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο μέσω του ρεπεσάζ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο πρώτος αντίπαλος ήταν ο Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον οποίο ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε στο golden score.

Έτσι, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ρεπεσάζ, όπου αντιμετώπισε τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι από την Ισπανία. Αυτός ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν το χάλκινο μετάλλιο και ο Τσελίδης νίκησε με 1-0 και ανέβηκε στο βάθρο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments