Άρειος Πάγος: Στο αρχείο η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων
Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, dikastikoreportaz.gr, Αποκαθηλώθηκαν από την είσοδο
Καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΕΒ) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού δεν διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο πόρισμα που συνέταξε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήσης αναφορικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κρίνει ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ.
Λόγω των επιεικέστερων διατάξεων του ποινικού κώδικα του 2019 τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και παρά το γεγονός ότι υπό το προγενέστερο, αλλά και το σημερινό νομικό καθεστώς θα διώκονταν ως κακουργήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα οι ενδείξεις ερείδονται κυρίως στη διαπίστωση ότι οι εν λόγω εταιρείες εμπλέκονται σε ανάλογες πράξεις παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.α, πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ και σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με το γεγονός της ύπαρξης παρόμοιων «στόχων» και στην Ελλάδα.
Κρίθηκε δε ότι πρέπει να οδηγήσουν τη σχετική κατηγορία στο ακροατήριο για να ελεγχθεί η βασιμότητα αυτής ή όχι.
Το σχόλιο σας