Ελλάδα

Βοηθούν στη φωτιά της Εύβοιας οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που είχαν βοηθήσει και το 2021

Βοηθούν στη φωτιά της Εύβοιας οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που είχαν βοηθήσει και το 2021

Πηγή Φωτογραφίας: eviathema.gr//Βοηθούν στη φωτιά της Εύβοιας οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που είχαν βοηθήσει και το 2021

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται και στην προσπάθειά τους θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να σώσουν τα χωριά από τα πύρινα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί, έχουν τη βοήθεια Ρουμάνων πυροσβεστών

Ένα νέο πύρινο μέτωπο ξεκίνησε εξαιτίας των ανέμων από το βουνό πάνω από το Αφράτι της Εύβοιας και κινείται απειλητικά προς το χωριό Καμάρι, την ώρα που οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα δημιουργούσαν ζώνες, για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που κινούνταν απειλητικά προς το Αφράτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται και στην προσπάθειά τους θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να σώσουν τα χωριά από τα πύρινα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί, έχουν τη βοήθεια Ρουμάνων πυροσβεστών, οι οποίοι είχαν έρθει ξανά το 2021 στη φονική πυρκαγιά, όπως μεταδίδει το evima.

Φωτιά στην Εύβοια: Τρία μηνύματα του 112 – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, αρχικά στην περιοχή του Πισσώνα. Λόγω των δυνατών ανέμων απέκτησε γρήγορα δυναμική. Εξαπλώθηκε πολύ σύντομα η φωτιά και όλο το ενιαίο πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Αφράτι.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments