Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Αθώα τα δύο αδέρφια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Αθώα τα δύο αδέρφια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Πηγή Φωτογραφίας: [370417] ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου ενός μήνα αποσύρθηκε χθες σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι των δυο αδελφών που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, στις 9 Απριλίου 2021

Αθωωτική ήταν η κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα δυο αδέλφια που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου ενός μήνα αποσύρθηκε χθες σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι των δυο αδελφών που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, στις 9 Απριλίου 2021.

Η εισαγγελική πρόταση και οι απολογίες των κατηγορουμένων

Η εισαγγελεας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων κρίνοντας πως αποδείχθηκε η ενοχή τους χωρίς αμφιβολία… «Είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας» ανέφερε και προσδιόρισε το ρόλο του καθενός καταδεικνύοντας ως εκτελεστή το νεότερο αδελφό.

Μάλιστα , στην αγόρευση της, η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε πως η δολοφονία Καραιβάζ «Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος» .

Στις απολογίες τους , τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου .

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα, είμαστε αθώοι, είναι άδικο αυτό…» τόνισε , μεταξύ άλλων, ο ένας εκ των κατηγορουμένων .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments