Διεθνή

Απέσυρε η ισραηλινή κυβέρνηση την ανάρτηση «εξουδετερώθηκε» με τον Χανίγια

Απέσυρε η ισραηλινή κυβέρνηση την ανάρτηση «εξουδετερώθηκε» με τον Χανίγια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Απέσυρε η ισραηλινή κυβέρνηση την ανάρτηση «εξουδετερώθηκε» με τον Χανίγια

Η ανάρτηση έμεινε δημοσιευμένη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αποσύρθηκε

Το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης απέσυρε από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook την ανάρτηση με τη φωτογραφία του Χανίγια, στην οποία αναγραφόταν με κόκκινα γράμματα η λέξη «εξουδετερώθηκε» στο μέτωπό του.

eliminated

Η ανάρτηση έμεινε δημοσιευμένη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Ισμαήλ Χανίγια: Ποιος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς που δολοφονήθηκε [vid]

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε σήμερα στο Ιράν, προσέλκυσε πάνω τους τους προβολείς σε διεθνές επίπεδο το 2006, όταν έγινε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά την απρόσμενη νίκη του κινήματός του στις εκλογές.

Συνηγορούσε για καιρό υπέρ του συμβιβασμού του ένοπλου αγώνα με την πολιτική μάχη στην οργάνωσή του και λέγεται πως είχε καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τους ηγέτες αρκετών άλλων παλαιστινιακών κινημάτων.

Ο 62χρονος ζούσε αυτοεξόριστος στο Κατάρ και στην Τουρκία.

Γιος οικογένειας προσφύγων από την πόλη που ονομάζεται Ασκαλέν στα αραβικά (Ασκελόν στα εβραϊκά), μερικά χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας, άρχισε την πολιτική του δράση στην οργάνωση φοιτητών των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, εκεί όπου γεννήθηκε η Χαμάς. Ήταν μέλος της ένωσης φοιτητών του Ισλαμικού Πανεπιστημίου το 1983 και το 1984.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments