Διεθνή

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια

Έπειτα από αίτημα του Ιράν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως απόψε έπειτα από αίτημα του Ιράν, μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σε πλήγμα στην Τεχεράνη τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία στο Συμβούλιο.

Το αίτημα του Ιράν για τη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 23.00 ώρα Ελλάδας, στήριξαν η Ρωσία, η Αλγερία και η Κίνα, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου.

Λίβανος: Βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση, το Σαββατοκύριακο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στο υψίπεδο του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο του Σουκρ.

Ο Σουκρ ήταν σύμβουλος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με πηγές της Χεζμπολάχ και την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για τον θάνατό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments