Διεθνή

Ερντογάν: «Η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα πετύχει τους στόχους της»

Ερντογάν: «Η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα πετύχει τους στόχους της»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ερντογάν κατά Ισραήλ για δολοφονία Χανίγια.

Για αποτρόπαιη και προδοτική πράξη έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Ο ίδιος, επικαλούμενος τις δολοφονίες του ιδρυτή και άλλων στελεχών της οργάνωσης, επιτέθηκε στο Ισραήλ, διαμηνύοντας πως «η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

«Καταδικάζω έντονα την προδοτική δολοφονία του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Αυτή η δολοφονία είναι μια απεχθής πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της Παλαιστινιακής Υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστίνιων αδελφών μας και στην απογοήτευση και τον εκφοβισμό των Παλαιστινίων.

Ο σκοπός της δολοφονίας κατά του αδελφού μου, Ισμαήλ Χανίγια, είναι ο ίδιος με τον σκοπό των αηδιαστικών επιθέσεων κατά του σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, του Αμπντουλαζίζ Αλ Ραντίσι και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γάζας. Ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ας ελπίσουμε ότι, με την ισχυρότερη στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, ο τρόμος που ασκεί το Ισραήλ στη γεωγραφία μας, ειδικά η καταπίεση και η γενοκτονία στη Γάζα, θα τερματιστεί σίγουρα και η περιοχή μας και ο κόσμος μας θα βρουν ειρήνη.

Για τον λόγο αυτόν, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να σπρώχνουμε όλες τις πόρτες και να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας με όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είθε ο Θεός να ελεήσει τον αδελφό μου Χανίγια, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιης επίθεσης. Εύχομαι υπομονή στην οικογένειά του και τα συλλυπητήρια μου στους αδελφούς μας από τη Γάζα και τους Παλαιστινίους και στον ισλαμικό κόσμο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments