Διεθνή

Η Χάρις χλευάζει τον Τραμπ ότι αποφεύγει ντιμπέιτ μαζί της

Η Χάρις χλευάζει τον Τραμπ ότι αποφεύγει ντιμπέιτ μαζί της

Πηγή Φωτογραφίας: Whyy

«Η δυναμική σε αυτή τη μάχη αλλάζει και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ το νιώθει», είπε η Χάρις, κατηγορώντας τον 78χρονο πρώην πρόεδρο ότι έτρεξε φοβισμένος να κρυφτεί.

Μια ένδειξη του πόσο άλλαξε η δυναμική μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας, είναι όσα είπε η Κάμαλα Χάρις στην πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση, από τη στιγμή που έγινε η σχεδόν βέβαιη υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η Χάρις, γράφουν οι Times, χλεύασε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή φαίνεται να αμφιταλαντεύεται για το αν θα την αντιμετωπίσει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Η Χάρις έτυχε μεγαλειώδους υποδοχής από ένα πλήθος 10.000 ατόμων στην Ατλάντα, στην πολύ σημαντική πολιτεία της Τζόρτζια, και προσπάθησε να κερδίσει το πλεονέκτημα στα δύο μεγάλα ζητήματα, της μετανάστευσης και της οικονομίας.

Η εκστρατεία της ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της –που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί– στην Πενσιλβάνια, αυξάνοντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να επιλέξει τον κυβερνήτη της επίσης πολύ σημαντικής πολιτείας, Τζος Σαπίρο. Το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι κανένας άλλος υποψήφιος δεν θα αμφισβητήσει την επιλογή της Χάρις. Θα υιοθετηθεί επίσημα ως υποψήφια σε εικονική ονομαστική κλήση των πολιτειών που ξεκινά την Πέμπτη 1 Αυγούστου και λήγει στις 5 Αυγούστου.

«Η δυναμική σε αυτόν τον αγώνα αλλάζει και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ το νιώθει», είπε η Χάρις. «Την περασμένη εβδομάδα υπαναχώρησε από το ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου, στο οποίο είχε προηγουμένως συμφωνήσει». Κατηγόρησε τον 78χρονο Τραμπ ότι έτρεξε φοβισμένος να κρυφτεί.

Ο Τραμπ είπε ότι «μάλλον» θα συζητούσε τηλεοπτικά με τη Χάρις, αλλά θα προτιμούσε να το κάνουν σε ένα συντηρητικό δίκτυο. «Η απάντηση είναι ναι, αλλά μπορώ επίσης να μην το κάνω», είπε στο Fox News τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Χάρις, χαρακτηρίζοντάς τη «ριζοσπαστική φιλελεύθερη που απέτυχε να σταματήσει πέρυσι τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών από το Μεξικό που έχει καταγραφεί ποτέ». Τη συνέδεσε επίσης με τον πληθωρισμό που αύξησε το κόστος ζωής υπό τον Μπάιντεν.

Η τραγουδίστρια Megan Thee Stallion βοήθησε να ζεσταθεί το πλήθος που είχε γεμίσει ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο του Georgia State University, λέγοντας: «Πρόκειται να γράψουμε Ιστορία με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο. Η πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρος. Ας το κάνουμε αυτό, αγάπες μου». Οσον αφορά τις υψηλές τιμές, ο Χάρις δεσμεύτηκε: «Από την πρώτη μέρα θα επιληφθώ του θέματος και θα κατεβάσω το κόστος ζωής». Είπε ότι θα απαγορεύσει τις κρυφές τραπεζικές προμήθειες, «θα αντιμετωπίσει τους εταιρικούς ιδιοκτήτες και θα περιορίσει τις άδικες αυξήσεις ενοικίων» και «θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες» για να μειώσει το κόστος συνταγογράφησης. Είπε ότι ο Τραμπ «μιλάει πολύ για την ασφάλεια των συνόρων», αλλά οι πράξεις του δεν αντιστοιχούν με τα λόγια του.

Ο Τραμπ ώθησε τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως θέμα στην προεκλογική εκστρατεία, είπε.

«Θα επαναφέρω το νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων που φρόντισε ο Ντόναλντ Τραμπ να μην περάσει και θα το υπογράψω και θα δείξω στον Ντόναλντ Τραμπ πώς μοιάζει η πραγματική ηγεσία», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments