Πολιτική

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη

Την αναβολή ανακοίνωσε ο δικηγόρος του

Για τις 2 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη με περιοριστικούς όρους.

Την αναβολή ανακοίνωσε ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η πρώτη αναβολή

Η πρώτη συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου, δεν κατέληξε σε απόφαση λόγω της απουσίας της έκθεσης αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Φυλακών.

Πλέον όλα θα κριθούν σε περίπου ένα μήνα.

Ο εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής Φρέντυ Μπελέρης μετά την ανακοίνωση των Αλβανών δικαστών για αναβολή της δίκης, μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή.

Από την διοίκηση της φυλακής που κρατείται ο Μπελέρης, φέρεται να κατατέθηκαν τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί από τους δικαστές και αφορούσαν την αξιολόγηση του κρατούμενου, αλλά και στοιχεία για το μητρώο του.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου είχε λάβει άδεια από την διοίκηση των φυλακών προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του στις Βρυξέλλες, όπως και έγινε.

Ο Φρ. Μπελέρης εξελέγη δεύτερος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δεύτερος αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας και τυγχάνει μόνιμο μέλος, εξελέγη ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντης Μπελέρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέρης κατέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου με τη διακομματική στήριξη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, αλλά και την καθοριστική συμβολή της Επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Ο κ. Μπελέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, την οποία και πληροφορήθηκα μέσα από τις αλβανικές φυλακές. Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτεια μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες”.

Και οι 20 μόνιμες επιτροπές του Κοινοβουλίου, και οι τέσσερις υποεπιτροπές, πραγματοποιούν τις συστατικές τους συνεδριάσεις την Τρίτη για να εκλέξουν τους προέδρους και τους αντιπροέδρους τους.

Ένα προεδρείο επιτροπής (πρόεδρος και έως τέσσερις αντιπρόεδροι) εκλέγεται για θητεία δυόμισι ετών. Οι επιτροπές ασχολούνται με νομοθετικές προτάσεις, διορίζουν διαπραγματευτικές ομάδες για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τους υπουργούς της ΕΕ, την έγκριση εκθέσεων, τη διοργάνωση ακροάσεων και τον έλεγχο άλλων οργάνων και θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

H Ελίζα Βόζεμπεργκ θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς έλαβε 33 ψήφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments