Πολιτική

Η εμμονή της εγχώριας Αριστεράς με τον Χανίγια και την Χαμάς

Η εμμονή της εγχώριας Αριστεράς με τον Χανίγια και την Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Θρηνεί η «προοδευτική» Αριστερά για την απώλεια του Χανίγια «που είχε δεσμευτεί να εργαστεί για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους «στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Με αναφορές στις ανακοινώσεις μόνο των χωρών που στηρίζουν τη Χαμάς και των οργανώσεων που δρουν συμπληρωματικά στο τρομοκρατικό της έργο, υποδέχθηκε η εγχώρια Αριστερά, την είδηση του θανάτου του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Την ίδια στιγμή που οι διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ επικοινωνούν με τις δυτικές κυβερνήσεις για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Χαμάς και άλλους εχθρούς του Ισραήλ, η αριστερά στην Ελλάδα αντιδρά στον θάνατο του αρχηγού της Χαμάς, καταδικάζοντας την πολιτική δολοφονία του.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αρνείται την πρόσκληση του Ερντογάν για επίσκεψη στην Άγκυρα για συζητήσεις, η εγχώρια αριστερά φαίνεται να υπερασπίζεται την τρομοκρατική οργάνωση που προστατεύει η Τουρκία.

Η “προοδευτική” Αριστερά θρηνεί τον θάνατο του Χανίγια, ο οποίος είχε δεσμευτεί να εργαστεί για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Ο Χανίγια ζούσε αυτοεξόριστος στο Κατάρ και στην Τουρκία και ήταν ηγέτης της Χαμάς. Επιθυμούσε την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εγχώρια Αριστερά ξεχνά ότι το 2020 η ηγεσία της Χαμάς εόρταζε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απόφαση έκανε υπερήφανους τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως και κατηγορώντας όσους εξέφραζαν αντίθετη άποψη.

Το 2021, η Χαμάς και η Τουρκική κυβέρνηση προώθησαν συμφωνία που αγνόησε τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τις ΑΟΖ, με σκοπό να επιδιώξουν την επέκταση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εγχώρια Αριστερά ξεχνά ότι τον περασμένο Ιούνιο η Χεζμπολάχ, αδελφή οργάνωση της Χαμάς, απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ, για πιθανό πόλεμο με το Ισραήλ. Πρέπει να κρατήσει το αντισυστημικό της χαρακτήρα και να εκφράσει τον αντιαμερικανισμό της, αλλά είναι ακραίο να ταυτίζεται με τρομοκρατικές οντότητες και τα συμφέροντα που τις υποστηρίζουν, όπως η Τουρκία και η Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments