Πολιτική

Κυβέρνηση: Ολιγοήμερες διακοπές με φάκελο υποχρεώσεων για τους υπουργούς

Κυβέρνηση: Ολιγοήμερες διακοπές με φάκελο υποχρεώσεων για τους υπουργούς

Πηγή Φωτογραφίας: [371086] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ολιγοήμερες διακοπές για τους υπουργούς, πήραν μαζί και από ένα φάκελο.

Με οδηγίες για ολιγοήμερη ξεκούραση αλλά και τις κεραίες τεντωμένες στα προβλήματα των πολιτών «που δεν πάνε διακοπές», αποχώρησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την τελευταία για φέτος συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τους «φιλοδωρεί» με έναν φάκελο με τις άμεσες προτεραιότητες για τους πέντε μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει μήνυμα συνέχισης του κυβερνητικού έργου και στην καρδιά του καλοκαιριού, σημειώνοντας κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ότι «τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς και δεν πάνε διακοπές».

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας ένα συνοπτικό απολογισμό του πρώτου χρόνου από τον νέο κύκλο διακυβέρνησης, στάθηκε στα στοιχεία οικονομικής προόδου, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση των επιδόσεων στο κράτος δικαίου, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της εργασιακής ανασφάλειας.

Παρουσίασε ωστόσο και τους αμέσως επόμενους στόχους τους οποίους καλούνται να υλοποιήσουν οι υπουργοί, με αιχμή την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, το κόστος στέγης, την κλιματική κρίση, τα κενά εργαζομένων στην αγορά εργασίας, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και την περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων.

Μάλιστα, το το σχέδιο δράσης για το υπόλοιπο του 2024 περιλαμβάνει την προσθήκη 58 επιπλέον έργων και 87 μεταρρυθμιστικών δράσεων, με 881 νέα ορόσημα πολιτικής που αφορούν και τους 5 άξονες του κυβερνητικού προγράμματος για μια Ελλάδα πιο παραγωγική, κοινωνική, ψηφιακή και πράσινη, δίκαιη και ισχυρή.

Με βάση τον μηχανισμό παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, κατά τους πρώτους 12 μήνες της νέας θητείας της κυβέρνησης, έχει υλοποιηθεί το 42% των δεσμεύσεων και πιο συγκεκριμένα 29 μεταρρυθμίσεις και 25 σημαντικές δημόσιες επενδύσεις.

Στο μεσοδιάστημα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει απτά δείγματα γραφής στα ζητήματα της ακρίβειας, είτε αυτή αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, είτε στο καλάθι των νοικοκυριών.

Μάλιστα, για το θέμα των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις οι οποίες αποδίδονται στη μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», ενώ αναφερόμενος στην ακρίβεια, σημείωσε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ειδήσεις, ενώ «ήδη παρατηρείται μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με πέρυσι».

Άλλωστε, τα ζητήματα αυτά θα αποτελέσουν την αιχμή συνολικά της κυβέρνησης κατά την παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τους υπουργούς αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις ολιγοήμερες διακοπές, να πρέπει να παρουσιάσουν τους φακέλους με τις επιμέρους εισηγήσεις τους που θα συμπεριλάβει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο Συνεδριακό Μέγαρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments