Πολιτική

Πόρισμα Αρείου Πάγου: Δικαίωση αισθάνεται το Μαξίμου

Πόρισμα Αρείου Πάγου: Δικαίωση αισθάνεται το Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως το πολυσέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ρίχνει τους τίτλους τέλους στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένες και δικαιωμένες με τη στάση και την απόσταση που τήρησε η κυβέρνηση στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η κρίση, η κυβέρνηση παραπέμπει στη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Αυτή η δήλωση έγινε μετά τη χθεσινή αρχειοθέτηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της πιθανής εμπλοκής της ΕΥΠ ή άλλων κρατικών υπηρεσιών ή λειτουργών στις παράνομες παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό predator.

“Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης” σχολίαζαν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας πως “η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως το πολυσέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ρίχνει τους τίτλους τέλους απολύτως τεκμηριωμένα και απαντά στις βαρύτατες κατηγορίες και συκοφαντίες της αντιπολίτευσης περί απόπειρας “συγκάλυψης κυβερνητικών ευθυνών” και ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ – predator, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών την Ηρώδου Αττικού κι τον ίδιο τον πρωθυπουργό. “Η μυθολογία που εξύφαινε η αντιπολίτευση και η ανεπιφύλακτη επιλογή της να καταδικάσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση, την οδήγησε σε απόλυτο αδιέξοδο” σχολίαζαν κυβερνητικοί παράγοντες ανταποδίδοντας τα πυρά προς εκείνους που ήθελαν όπως λένε τη Δικαιοσύνη προς εξυπηρέτηση των πολιτικών τους στοχεύσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει με αυστηρότητα τις νέες αντιδράσεις από την αριστερή αντιπολίτευση, που επιμένει στις καταγγελίες περί “σκανδάλου” και “παρακράτους”. Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιλέγει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη μόνο όταν αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, δημιουργώντας έτσι θεσμική κρίση.

Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε στις επικρίσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την αντικειμενικότητα της απόφασης του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και θράσος. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “παραϋπουργεία Δικαιοσύνης” στο Μαξίμου, όπως υποστήριζε ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι δικαστές αποφασίζουν ανεξάρτητα, βάσει του ρόλου τους. Επιπλέον, η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει την αντίθετη προς την αντιπολίτευση άποψη για το κράτος δικαίου.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε την πολιτική της κυβέρνησης και την πρόοδο της Ελλάδας σε θέματα κράτους δικαίου. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι μία από τις εννέα που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την υπόθεση που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές και περιμένει τις απόψεις όλων όσων είχαν εκφράσει κρίση προς τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες πριν από την κρίση της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments