Πολιτική

Χαρδαλιάς: Σε απόλυτη ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής να αντιμετωπίσει την πανώλη αιγοπροβάτων

Χαρδαλιάς: Σε απόλυτη ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής να αντιμετωπίσει την πανώλη αιγοπροβάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χαρδαλιάς: Σε απόλυτη ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής να αντιμετωπίσει την πανώλη αιγοπροβάτων

Ο περιφερειάρχης Αττικής διαβεβαίωσε τους πολίτες πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής μετά την επιβεβαίωση της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο. Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του σήμερα, σχετικά με το πρόβλημα δήλωσε «Συντονισμένα και μεθοδικά, σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κτηνοτρόφους μας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανώλη των αιγοπροβάτων»

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, «ήδη πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος». Παρατήρησε ότι το σύνολο του εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού με συντονισμό των αρμόδιων αντιπεριφεριαρχών βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της Αττικής.

Ο Ν. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε τους πολίτες πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια «προκειμένου να μην φτάσει στον καταναλωτή προϊόν που δεν θα πληροί μέχρι κεραίας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές», σημειώνοντας πως «με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση πολύ πιο σύνθετων υγειονομικών κρίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο για την ανάσχεση της νόσου, θα τα καταφέρουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments