Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε κλαίγοντας στα 46 δευτερόλεπτα η αντίπαλος της intersex πυγμάχου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε κλαίγοντας στα 46 δευτερόλεπτα η αντίπαλος της intersex πυγμάχου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε κλαίγοντας στα 46 δευτερόλεπτα η αντίπαλος της intersex πυγμάχου

Ήταν ένας αγώνας που προκάλεσε πολλές συζητήσεις πριν καν αρχίσει. Συζητήσεις που αφορούν στο αν ένα intersex άτομο με ανδρικά χρωμοσώματα, πρέπει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μέσα σε ένα ρινγκ

Η Άντζελα Καρίνι από την Ιταλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την intersex πυγμάχο Ιμάνε Χελίφ από την Αλγερία για το τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον αγώνα να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αφού αποσύρθηκε μετά τις πρώτες δύο γροθιές που δέχθηκε.

Ήταν ένας αγώνας που προκάλεσε πολλές συζητήσεις πριν καν αρχίσει. Συζητήσεις που αφορούν στο αν ένα intersex άτομο με ανδρικά χρωμοσώματα, πρέπει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μέσα σε ένα ρινγκ.

Αυτοί που αποφασίζουν, τελικά, είναι της άποψης ότι έτσι πρέπει να γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, οπότε η Καρίνι μπήκε στο ρινγκ και έφυγε στα 46 δευτερόλεπτα. Δεχόμενη την πρώτη γροθιά αμέσως μόλις άρχισε η αναμέτρηση η Ιταλίδα πήγε στη γωνία της λέγοντας πως θέλει να αποσυρθεί.

Αυτό, τελικά, έγινε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού δέχθηκε και δεύτερη γροθιά, με την ίδια να δηλώνει στη συνέχεια πως δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ότι δεν θεωρεί ήττα αυτό που έγινε αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει άνδρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments