Ελλάδα

Μάτι: «Γύρω μας επέπλεαν πτώματα -Όσα βλέπετε στις ταινίες εμείς τα ζήσαμε» [vid]

Μάτι: «Γύρω μας επέπλεαν πτώματα -Όσα βλέπετε στις ταινίες εμείς τα ζήσαμε» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μάτι: «Γύρω μας επέπλεαν πτώματα -Όσα βλέπετε στις ταινίες εμείς τα ζήσαμε» [vid]

Τα δύο κοριτσάκια, 9 ετών, και οι γονείς του βρέθηκαν νεκροί στο κτήμα Φράγκου, όπου είχαν κατευθυνθεί στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο

Με την κατάθεση του Ιωάννη Φιλιππόπουλου, ο οποίος έχασε τους γονείς και τα δίδυμα παιδιά του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνεχίστηκε η δίκη για τα αίτια της τραγωδίας.

Τα δύο κοριτσάκια, 9 ετών, και οι γονείς του βρέθηκαν νεκροί στο κτήμα Φράγκου, όπου είχαν κατευθυνθεί στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Ο χαροκαμένος πατέρας και γιος τρεις ημέρες έψαχνε να βρει τους αγαπημένους του, ώσπου έξω από το κτήμα Φράγκου είδε το αυτοκίνητο του πατέρα του. Όταν πλησίασε, είδε τις σορούς αγκαλιασμένες…

«Η μανούλα μου από κάτω, τα κοριτσάκια μου ανάμεσα και ο πατέρας μου από πάνω. Έκαναν χειρουργεία για να τους ξεκολλήσουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξανακάναμε δεύτερη κηδεία, γιατί βρέθηκαν τα πόδια της μητέρας μου. Μου έδωσαν τους γονείς μου για ταφή, αλλά δεν μου έδιναν τα παιδιά, γιατί δεν μπόρεσαν να τα ξεχωρίσουν και το κάναμε με βάση τα εκμαγεία από τα μασελάκια που είχε κρατήσει η γυναίκα μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Μάτι: «Αγκαλιάστηκαν, τους κύκλωσε η φωτιά και αυτό ήταν»

Το ακροατήριο λύγισε όταν ο κ. Φιλιππόπουλος μίλησε για τις τελευταίες στιγμές των παιδιών και των γονέων του, οι οποίοι επέστρεφαν από τη Νέα Μάκρη και, όπως είπε, τους υπέδειξαν από την Τροχαία να περάσουν μέσα από το Μάτι.

«Μου είπαν ότι τα κορίτσια πέθαναν νωρίτερα, γιατί είχαν πιο μικρά πνευμόνια. Οι γονείς μου πέθαναν μετά. Αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί, τους κύκλωσε η φωτιά και αυτό ήταν. Και εγώ πρέπει όλο αυτό να το ανεχτώ, να ζήσω με αυτό, που δεν ζεις, και να ακούω ότι έχω δείξει τεράστιο σεβασμό σε οποιονδήποτε ακόμα και αν δεν αξίζει…» κατέθεσε ο μάρτυρας, και πρόσθεσε:

«Αν είχαν κινηθεί τα αυτοκίνητα πίσω από τη Μαραθώνος θα ήταν ζωντανοί. Εγώ δεν ξέρω από επιχείρηση και μορφολογία εδάφους, χασάπης είμαι. Τόσο στενοί δρόμοι και να στέλνεις εκεί τους ανθρώπους… Δεν έκαναν καθόλου τη δουλειά τους. Τα παιδιά που γέννησα τα είδα χωρίς μάτια… Όταν όλος ο κόσμος φεύγει για διακοπές, εγώ πάω στο νεκροταφείο. Μου στέρησαν τις αγκαλιές των παιδιών μου. Ζήτησα να σφραγίσουν τα φέρετρά τους και τελευταία μου επιθυμία ήταν πως δεν άφησα κανέναν να τα κατεβάσει, τα κατέβασα εγώ στον τάφο τα φέρετρα των παιδιών μου…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments