Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στο Κορωπί: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε ύφεση η φωτιά στο Κορωπί: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: [371132] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την φωτιά στην Αγία Μαρίνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Κορωπί, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να δίνουν μάχη με τις αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα μηνύματα του 112 κάλεσαν τους κατοίκους στο Μεγάλο Μετόχι και το Ξελαφτάκι να απομακρυνθούν προς την Αγ. Δημητρίου και την παραλίακή λεωφόρο, ενώ ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημειο.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια, ενώ ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους αρχικά να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Από την Πολιτική Προστασία δόθηκε εντολή εκκένωσης αρχικά για το Μεγάλο Μετόχι με οδηγίες απομάκρυνσης προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια και για Ξελαφτάκι, με οδηγίες για απομάκρυνση προς οδό Αγίου Δημητρίου και παραλιακή λεωφόρο.

Παράλληλα στην περιοχή σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments