Τεχνολογία

Meta: Πώς από το «μαύρο πρόβατο» έγινε παράδειγμα για την big tech

Meta: Πώς από το «μαύρο πρόβατο» έγινε παράδειγμα για την big tech

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

H Meta δείχνει το δρόμο στους άλλους μεγάλους της τεχνολογίας

H Meta ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη, και δημοσίευσε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τις πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο. Τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τα έσοδα από τις διαφημίσεις μπορούν να καλύψουν τα μεγάλα ποσά που επενδύονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram δήλωσε ότι αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου μεταξύ 38,5 και 41 δισεκατομμύρια δολάρια, η μέση τιμή των οποίων είναι υψηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 39,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22% στα 39,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, ανέφερε η Meta. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούσαν για έσοδα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική διευθύντρια της Meta, Σούζαν Λι, δήλωσε στους αναλυτές ότι η εταιρεία «συνεχίζει να βλέπει ισχυρή παγκόσμια διαφημιστική ζήτηση» και βλέπει να αποδίδει καρπούς το πολυετές πλάνο για χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των συστημάτων στόχευσης, κατάταξης και διανομής ψηφιακών διαφημίσεων στις πλατφόρμες της.

Η Λι και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσαν ότι τα εργαλεία αυτά θα συνεχίσουν να οδηγούν στην ανάπτυξη τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ τα νέα χαρακτηριστικά γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην κερδοφορία.

H Meta δείχνει το δρόμο στους άλλους μεγάλους της τεχνολογίας

Τα κέρδη της Meta έρχονται μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν άλλες μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, τα οποία έδειξαν ότι η απόσβεση των μεγάλων επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι ήλπιζε η Wall Street.

Η Microsoft δήλωσε την Τρίτη ότι θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα αυτό το οικονομικό έτος για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Alphabet προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες θα παραμείνουν αυξημένες για το υπόλοιπο του έτους.

Όπως και οι δυο αυτές εταιρείες, η Meta έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε κέντρα δεδομένων, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την έκρηξη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές της βυθίστηκαν τον Απρίλιο μετά την αποκάλυψη μιας πρόβλεψης δαπανών υψηλότερης από την αναμενόμενη. Αυτό «αφαίρεσε» 200 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξίας.

Η Meta έχει αυξήσει τις προσλήψεις τον τελευταίο χρόνο, ιδίως μηχανικών με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, ενώ συνεχίζει να βάζει στον πάγο άλλες ομάδες εργασίας εντός της εταιρείας. Την Τετάρτη δήλωσε ότι το εργατικό δυναμικό της μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αν και η Λι δήλωσε ότι αναμένει ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι «σημαντικά υψηλότερος» μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments