Διεθνή

Διάγγελμα Νασράλα: Σε νέα φάση η σύγκρουση με το Ισραήλ

Διάγγελμα Νασράλα: Σε νέα φάση η σύγκρουση με το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: L' Orient Today

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα, έπειτα από τις δολοφονίες των Χανίγια και Σουκρ, ότι η σύγκρουση με το Ισραήλ έχει πια εισέλθει σε μια νέα φάση.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση πρόκειται να απαντήσει στη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ από ισραηλινά πυρά, μια δολοφονία που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στη Βηρυτό.

Ο Νασράλα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οργάνωσή του δεν ευθύνεται για την επίθεση που είχε σημειωθεί με ρουκέτα το περασμένο Σάββατο προκαλώντας τον θάνατο παιδιών στα Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως ισχυρίστηκε, η Χεζμπολάχ θα το παραδεχόταν εάν είχε σκοτώσει κατά λάθος αμάχους.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης μίλησε για πρώτη φορά έπειτα από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, αλλά και από τον θάνατο του διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα το βράδυ της Τρίτης σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το Ισραήλ υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι ο Σουκρ ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 παιδιών και εφήβων το περασμένο Σάββατο στη Ματζάλ Σαμς, περιοχή Δρούζων στο Γκολάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments