Διεθνή

“Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν θέλω να θυμάμαι”-Αθλήτρια τριάθλου αποκαλύπτει για τον Σηκουάνα

“Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν θέλω να θυμάμαι”-Αθλήτρια τριάθλου αποκαλύπτει για τον Σηκουάνα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters//"Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν θέλω να θυμάμαι"-Αθλήτρια τριάθλου αποκαλύπτει για την κολύμβηση στον Σηκουάνα

"Ο Σηκουάνας ήταν βρόμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα"

Μια αθλήτρια στο τρίαθλο μίλησε για το πώς είναι να κολυμπάς στον Σηκουάνα μετά τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την ποιότητα του νερού του ποταμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Προπονήσεις ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης του ποταμού Σηκουάνα που εμπόδιζαν τους αθλητές να μπουν στο νερό στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το τρίαθλο ξεκίνησε χθες Τετάρτη (31.07.2024). Οι διοργανωτές έδωσαν το «πράσινο φως» στη διεξαγωγή του αθλήματος, καθώς οι αναλύσεις στην ποιότητα του νερού φάνηκαν κατάλληλες, παρά τη βροχή που είχε προηγηθεί.

Ωστόσο, η Βελγίδα αθλήτρια Jolien Vermeylen δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε από την κατάσταση του νερού στον ποταμό Σηκουάνα.

Μιλώντας στο VTM μετά τον αγώνα, είπε: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι» και συνέχισε:

«Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρόμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!».

Τι μέτρα πήρε πριν βουτήξει στον Σηκουάνα

Η Vermeylen συνέχισε εξηγώντας τα μέτρα που πήρε για να προσπαθήσει να αποφύγει να αρρωστήσει μετά τον αγώνα από τα δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα E.Coli που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στο νερό.

«Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα.

Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (ιαπωνικό ζαχαρούχο προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με το στέλεχος βακτηρίων), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», είπε.

Τελικά τερμάτισε 24η.

Παρά το μεγάλο έργο για να καθαριστεί ο Σηκουάνας, που κόστισε περίπου 1,4 δισ. ευρώ, το νερό δεν ήταν κατάλληλο, κάτι που οδήγησε σε ακυρώσεις και αναβολές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments