Διεθνή

Η Ρωσία απελευθερώνει τον δημοσιογράφο Έβαν Γκερσκόβιτς

Η Ρωσία απελευθερώνει τον δημοσιογράφο Έβαν Γκερσκόβιτς

Πηγή Φωτογραφίας: Apnews.com

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal καταδικάστηκε στις 19 Ιουλίου σε 16 έτη φυλάκισης με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Στην απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Εβαν Γκερσκόβιτς, προχώρησε η Ρωσία, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με δυτικές χώρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της κατάστασης.

Στις 19 Ιουλίου, ο Γκερσκόβιτς καταδικάστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία αρνήθηκε. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 ετών, ενώ η Μόσχα έχει ήδη επιβεβαιώσει συνομιλίες για πιθανή ανταλλαγή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, απελευθερώθηκαν επίσης ο πρώην Αμερικανός πεζοναύτης Πολ Γουίλαν αλλά και ο αντιφρονούντας Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα, οι οποίοι κατευθύνονται εκτός Ρωσίας.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα επιστρέψουν στη Ρωσία κρατούμενους, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές για την ανταλλαγή κρατουμένων, δήλωσε: «Εξακολουθώ να μην κάνω κανένα σχόλιο σχετικά με αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments