Διεθνή

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ [vid]

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ [vid]

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ την Πέμπτη ως απάντηση στο θανατηφόρο ισραηλινό χτύπημα στον νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ την Πέμπτη ως απάντηση στο θανατηφόρο ισραηλινό χτύπημα στον νότιο Λίβανο – η πρώτη επίθεση της ομάδας μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ ενός κορυφαίου διοικητή.

Ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωσε ότι ήχησαν σειρήνες, ενώ έχει αυξηθεί ο συναγερμός στη χώρα για την πιθανότητα αντιποίνων από τη Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία ανώτερου διοικητή της αυτή την εβδομάδα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έγιναν αναχαιτίσεις από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι επιθέσεις αντιπροσώπευαν μια κλιμάκωση από τις σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών που συνεχίζονται εδώ και μήνες.

Χανίγια: Από τηλεχειριζόμενη βόμβα μέσα σε κτήριο δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς-Τοποθετήθηκε πριν δύο μήνες

Από εξελιγμένη βόμβα μέσω τηλεχειρισμού σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, η οποία είχε εισαχθεί λαθραία στον ξενώνα που διέμενε στην Τεχεράνη, με τις θεωρίες για πυραυλική επίθεση να καταρρίπτονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών, και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ο εκρηκτικός μηχανισμός εισήχθη κρυφά στο κτίριο του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη πριν από περίπου δύο μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments