Διεθνή

Ιράν: Θα απαντήσουμε στο Ισραήλ «την κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο τόπο»

Ιράν: Θα απαντήσουμε στο Ισραήλ «την κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο τόπο»

Πηγή Φωτογραφίας: Armenia news

Δηλώσεις του προέδρου της ιρανικής Βουλής κατά την κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχάμεντ Μπάγκερ Καλιμπάφ, διεμήνυσε πως το Ιράν ετοιμάζει την «απάντησή» του στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, καθώς θεωρεί την εκδίκηση καθήκον του.

Ο Καλιμπάφ έκανε τις δηλώσεις κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Χανίγια στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, το πρωί της Πέμπτης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του «στους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Όπως είπε η δολοφονία «των διοικητών της αντίστασης στη Βηρυτό και την Τεχεράνη» οφείλεται στην «αδυναμία του σιωνιστικού καθεστώτος». Πρόσθεσε δε πως τέτοιες δολοφονίες και ενέργειες «δεν θα αποτρέψουν τα κινήματα αντίστασης κατά των κατακτητών και των επιτιθέμενων, αλλά θα τα φουντώσουν».

Βολές και κατά των ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ, πανέλαβε ότι το Ιράν πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες έγιναν «με την υποστήριξη και τον συντονισμό της εγκληματικής Αμερικής, παρά τους ισχυρισμούς Αμερικανών αξιωματούχων στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν γνώριζαν την ισραηλινή δράση και δεν είχε κανέναν ρόλο σε αυτήν».

Τόνισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί καθήκον να απαντήσει σε τέτοιο έγκλημα «την κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο τόπο», προσθέτοντας ότι το ισραηλινό καθεστώς θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Αναφέρθηκε και στην αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για μαζικές δολοφονίες γυναικών, παιδιών και άλλων αμάχων. «Είμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης της ανθρωπότητας με τους εγκληματίες στη Γάζα», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments