Διεθνή

Ισοπαλία Χάρις – Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες

Ισοπαλία Χάρις – Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Στο 1% η διαφορά.

Μάχη σώμα με σώμα φαίνεται ότι δίνουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult, καθώς η Κάμαλα Χάρις εξάλειψε το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ σε επτά κρίσιμες πολιτείες για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο 48% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη Χάρις, που κερδίζει τη στήριξη της νεολαίας, και το 47% δήλωσαν πως προτιμούν τον Τραμπ, ποσοστό που βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν άνετο προβάδισμα σε μία κρίσιμη πολιτεία, ενώ στις υπόλοιες το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Πρόκειται για ένα καινούριο δεδομένο καθώς η προηγούμενη δημοσκόπηση των Bloomberg/ Morning Consult στις αρχές Ιουλίου, έφερνε τον Τραμπ μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν με συνολικό ποσοστό 2% και του έδινε το πάνω χέρι σε πέντε από τις επτά πολιτείες-κλειδιά.

Αντίθετα, η νέα δημοσκόπηση δίνει στη Χάρις μια διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ στο Μίσιγκαν, +2% στη Νεβάδα, όσο και στην Αριζόνα και στο Ουισκόνσιν.

Από τη μεριά του, ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με 4% στην Πενσυλβάνια και 2% στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται ισόπαλοι στην Τζόρτζια εξασφαλίζοντας έκαστος από 47% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση με δείγμα σχεδόν 5.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (4.973 για την ακρίβεια) διενεργήθηκε στο διάστημα 24-28 Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού λάθος είναι στη μία ποσοστιαία μονάδα.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η τελευταία ένδειξη της σημαντικής ώθησης που έχει λάβει η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις στον απόηχο της απόφασης του Μπάιντεν να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο. Λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, η αντιπρόεδρος κατάφερε να εδραιώσει την υποστήριξη πολλών Δημοκρατικών και συγκέντρωσε πάνω από 200 εκατ. δολάρια από δωρητές κατά την πρώτη της εβδομάδα ως προεδρική υποψήφια, ενώ χθες ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία, ύψους 50.000.000 δολαρίων.

Κι άλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η μάχη της Χάρις με τον Τραμπ θα είναι αμφίρροπη, μολονότι η ίδια υποστηρίζει ότι είναι το αουτσάιντερ. «Η δυναμική είναι με το μέρος μας. Πρέπει όμως να αγωνιστούμε, είμαστε αουτσάιντερ σε αυτήν την κούρσα», τόνισε προ ημερών σε εκδήλωση των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments