Οδηγός

ΑΣΕΠ – Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ για 1.210 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ – Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ για 1.210 μόνιμες θέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//ΑΣΕΠ - Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ για 1.210 μόνιμες θέσεις

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
Από σήμερα οι αιτήσεις προτίμησης στον ΟΠΣΥΔ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με δύο προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΠΣΥΔ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://opsyd.sch.gr, έχουν από σήμερα 1210 εκπαιδευτικοί προκειμένου να διοριστούν.

Η αίτηση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr) από τα ίδια τα μέλη ΕΕΠΕΒΠ κάνοντας εισαγωγή στην εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) των κλάδων ΠΕ21-Θεραπευτών Λόγου, ΠΕ22-Επαγγελματικών Συμβούλων, ΠΕ23-Ψυχολόγων, ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01 των προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 όπως αναμορφώθηκαν και ισχύουν τα οποία επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις των ΣΜΕΑΕ και ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αίτησης επιτρέπεται η τροποποίηση ή/και απενεργοποίηση αυτής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες προτιμήσεις επιθυμούν, χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τους πίνακες των διαθέσιμων θέσεων του παραρτήματος Ι και διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ και τη σειρά δήλωσης των προτιμήσεων τους.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις με την εξειδίκευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) και στην Ελληνική Γραφή Braille (ΕΓΒ) του παραρτήματος Ι δεν αποτελούν επιλογές δήλωσης προτίμησης αλλά συνυπολογίζονται στις αντίστοιχες θέσεις της περιοχής και δίνονται κατά προτεραιότητα για το διορισμό μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με τα ανάλογα προσόντα σύμφωνα με το μέρος Β του Κεφαλαίου Α.

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ τα οποία είναι ενταγμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ περισσότερων του ενός κλάδων, οφείλουν να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση διορισμού για κάθε έναν από τους κλάδους, στον οποίο είναι ενταγμένα και επιθυμούν να διορισθούν.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • α) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο διορισμός των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ διενεργείται με τη σειρά των κλάδων ή ειδικοτήτων που αναφέρεται στην παρ .2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38)
  • β) δεν υφίσταται σχετική δυνατότητα στον υποψήφιο περί χορήγησης προτεραιότητας στην αξιολόγηση της αίτησης συγκεκριμένου κλάδου έναντι του άλλου.

Ως εκ τούτου ο υποψήφιος οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή (ή μη) της σχετικής αίτησης και των προτιμήσεων που θα επιλέξει (ανά κλάδο).

Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση της αίτησης, καθώς οι ίδιοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου αυτής.

Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία σε περίπτωση διορισμού, αν εξακολουθούν να διατηρούν την κάτωθι ιδιότητά τους:

  • α) Οι υποψήφιοι που μετέχουν σε εταιρείες και οι έχοντες την εμπορική ιδιότητα. Οι εν λόγω υποψήφιοι οφείλουν να παραιτηθούν ή να αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους πριν την ανάληψη υπηρεσίας τους στη δημόσια εκπαίδευση.
  • β) Όσοι ασκούν έργα ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα.
  • γ) Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δημόσιο και τα Κρατικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου με πλήρες ωράριο εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments