Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Διορισμός των διοικητών ΥΠΕ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες

Άδωνις Γεωργιάδης: Διορισμός των διοικητών ΥΠΕ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι νέοι διοικητές θα κρίνονται με βάση αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια

Στον απόλυτα πρωτοποριακό και αξιοκρατικό τρόπο ανάδειξης των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ανοίγοντας τις εργασίες της ειδικής συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά προτεινόμενα πρόσωπα, γιατί πέρασαν από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, πολύ επίπονη διαδικασία. Είναι ιστορική η σημερινή συνεδρίαση, γιατί είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται βάσει του νέου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, γνωστού ως «νόμου Κεραμέως». Θέλω να συγχαρώ δημοσίως και ανοιχτά την κ. Νίκη Κεραμέως, γιατί ο νόμος έχει μια διαδικασία τελείως διαφανή και αδιαμφισβήτητη ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Δεν είναι επτά πρόσωπα που προτείνει ο υπουργός Υγείας, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά είναι επτά πρόσωπα, τα οποία προσήλθαν σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό, διαγωνίστηκαν μαζί με άλλα χίλια πρόσωπα και αναδείχθηκαν μέσα από μια ανταγωνιστική και δύσκολη διαδικασία».

«Η διαδικασία ήταν ως εξής», συνέχισε ο υπουργός. «Πρώτα, όλοι οι υποψήφιοι έδωσαν τεστ δεξιοτήτων, ένα διεθνές εργαλείο, διορθώνεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για την κάθε υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) ορίστηκαν οι 15 πρώτοι. Στην επόμενη φάση, προσμετρήθηκαν όλα τα αντικειμενικά στοιχεία, η πορεία τους, τα πτυχία, και η αξιολόγηση έγινε από το ΑΣΕΠ. Περάσαμε στις επτάδες. Καθένας από τους επτά πέρασε από συνέντευξη ενώπιον επιτροπής. Και στη συνέχεια, καταρτίσθηκαν για την κάθε ΥΠΕ οι τρεις πρώτοι. Το ΑΣΕΠ παρέδωσε στον υπουργό Υγείας τις τρεις πρώτες επιλογές και εγώ επέλεξα κάποιον από αυτές τις τρεις. Είναι μια πρωτοφανής διαδικασία.

Οι διοικητές των ΥΠΕ λαμβάνουν μια πολύ υπεύθυνη θέση. Η επίδοσή τους θα κρίνεται από συγκεκριμένους δείκτες. Στα δυο χρόνια, θα κριθούν για το αν έχουν επιτύχει τους στόχους τους. Μέχρι τα δύο χρόνια, ο υπουργός Υγείας δεν έχει τη δυνατότητα να τους διώξει. Άρα, διαθέτουν ένα πρωτοφανές περιθώριο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ έχουν κοπιάσει πολύ και ευχαριστώ τη Βουλή που είναι ανοιχτή, αν και είμαστε στον Αύγουστο. Μπορώ να προχωρήσω στον διορισμό μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης».

Αναφέρω τα ονοματεπώνυμα και ελάχιστα λόγια για τον καθένα ξεχωριστά.

1η ΥΠΕ, κ. Όλγα Μπαλαούρα,

Έκανε μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στο γραπτό διαγωνισμό. Από το 2019 έως σήμερα, είναι διοικήτρια στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ως διοικήτρια έχει κάνει θαύματα, καίτοι είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό νοσοκομείο.

2η ΥΠΕ, κ. Χρήστος Ροιλός,

Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Τον επαναπροτείνω. Έχει την καθολική αποδοχή των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών αρχών. Πέρασε πρώτος τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

3Η ΥΠΕ, κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, 

Συγκέντρωσε εντυπωσιακό σκορ στη γραπτή εξέταση. Είναι ευρύτερα αποδεκτός, και πέραν των ορίων της Νέας Δημοκρατίας.

4η ΥΠΕ, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, 

Κατάφερε να έχει μια ισορροπία σε μια δύσκολη περιφέρεια.

5η ΥΠΕ, κ. Φώτιος Σερέτης, 

Τον γνωρίζω από την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Του οφείλει πολλά το νοσοκομείο της Θήρας, καθώς επίσης και το αντικαρκινικό νοσοκομείο Λαμίας

. 6η ΥΠΕ, κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος,

Είναι διοικητής του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Είναι ένα σημαντικό και κεντρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλους τους δείκτες.

7ης ΥΠΕ, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου,

Διαθέτει πλούσια διοικητική εμπειρία. Η ΥΠΕ της Κρήτης έχει πολλές προκλήσεις. Θα είμαι στο πλευρό του, όσο περισσότερο μπορώ. Έχουμε έως σήμερα μια αγαστή συνεργασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments