Πολιτική

Βουλή-Υποκλοπές: Συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ύστερα από αίτημα των κομμάτων

Βουλή-Υποκλοπές: Συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ύστερα από αίτημα των κομμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Βουλή-Υποκλοπές: Συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ύστερα από αίτημα των κομμάτων

Το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κατατεθεί από 5 κόμματα της αντιπολίτευσης

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αιτημάτων πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι το θέμα της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα γίνει στις 10 το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα για σύγκληση υπέβαλαν:

  • α) από την Κ.Ο. ΚΚΕ, του προέδρου της, κ. Δημητρίου Κουτσούμπα,
  • β) από την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, των βουλευτών κ.κ. Θεοδώρας Τζάκρη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Ραλλίας Χρηστίδου,
  • γ) από την Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, του προέδρου της, κ. Αλέξανδρου (Αλέξη) Χαρίτση, και των βουλευτών κ.κ. Θεοπίστης (Πέτης) Πέρκα και Δημητρίου Τζανακόπουλου,
  • δ) από την Κ.Ο. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», της προέδρου της, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, και
  • ε) από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, των βουλευτών κ.κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, Παναγιώτη Δουδωνή και Δημητρίου Μπιάγκη.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία από το βήμα της Ολομέλειας ενημέρωσε το Σώμα για την πρότασή της να συγκληθεί η Επιτροπή. Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε –μέσω δηλώσεων που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής– πως τα αιτήματα που θα κατατεθούν είναι πέντε –όσα και τα κόμματα– για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Γνωστοποίησε πως επικοινώνησε με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Στέφανο Κασσελάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Αλέξη Χαρίτση και «όλοι συμφώνησαν πως είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η σύγκληση της Επιτροπής μπορεί να γίνει άμεσα, αφού, όπως έχει γνωστοποιήσει και ο Κωνσταντίνος Τασούλας, η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην παίξει καθυστερήσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments