Πολιτική

Κυβέρνηση: Βαρύτητα σε μεταρρυθμίσεις και καθημερινότητα

Κυβέρνηση: Βαρύτητα σε μεταρρυθμίσεις και καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δύο επίπεδα κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε και πάλι, στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, τους τομείς, στους οποίους δίνει έμφαση. Αναδεικνύει τη σημασία της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και της πραγματοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα διορθώσουν προβλήματα που υφίστανται εδώ και πολύ καιρό.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πρώτα στην ακρίβεια, επισημαίνοντας τις ενθαρρυντικές εξελίξεις όπως η βελτίωση του πληθωρισμού και η μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με το περασμένο έτος. Επίσης, αναφέρθηκε στην ψήφιση της διάταξης για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλή, εκφράζοντας την προθυμία της κυβέρνησης να παρέμβει όταν υπάρχουν στρεβλώσεις που οφείλονται στη μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ψηφιακό φροντιστήριο που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, το οποίο θα αποτελέσει μια σημαντική ανακούφιση για πολλές οικογένειες και παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστήρια, ειδικά αυτά που ζουν σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στη μεταρρύθμιση του κτηματολογίου, η οποία πλέον βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025, με στόχο να εξαλειφθούν οι περίπλοκες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα μείωση του διοικητικού κόστους αλλά και έξυπνες ιδέες και λύσεις για το πώς θα διορθώνονται τα έγγραφα και πώς θα επιταχύνονται οι αποφάσεις. Αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται η ασφάλεια δικαίου, να λήγουν μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες και βέβαια να ενισχύεται συνολικά η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε μια σειρά παρεμβάσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ταχύτερη απονομή της, όπως είναι στους κώδικες πολιτικής και ποινικής δικονομίας, όσο και στον οργανισμό των δικαστηρίων, στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα θέμα που δεν έχει μεγάλη προβολή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι πολύ σημαντικό: τη διαχείριση των απορριμμάτων και την παραγωγή πράσινης ενέργειας. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η χώρα μας υστερεί στην ανακύκλωση και πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακυκλωμένων υλικών, με την εγκατάσταση σύγχρονων υποδομών και τη δημιουργία ισχυρών φορέων διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων.

Το σχετικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει απλοποιήσεις στη διαδικασία αδειοδότησης και εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ελλάδα έχει προοδεύσει σημαντικά στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια, με πάνω από το 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να προέρχεται από τον ήλιο και τον άνεμο. Αυτό έχει συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη για εγρήγορση λόγω των δύσκολων κλιματολογικών συνθηκών και τη σχετική προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments