Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Ο Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί ενώ ο Δούκας θα είναι διπλοθεσίτης [vid]

Κυβερνητικές πηγές: Ο Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί ενώ ο Δούκας θα είναι διπλοθεσίτης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κυβερνητικές πηγές: Ο Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί ενώ ο Δούκας θα είναι διπλοθεσίτης

«Πρώτη ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε 3 εκλογικές διαδικασίες», σημειώνουν

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων που δεν είναι σχεδόν ποτέ στον Δήμο του αγνοεί δύο βασικές διάφορές του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση για την πρόταση της χώρας μας για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν, σε αντιδιαστολή με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του στον Δήμο.

«Πρώτη ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε 3 εκλογικές διαδικασίες», σημειώνουν.

«Δεύτερη και σημαντικότερη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «πως ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί».

Μαρινάκης: Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ημέρα στη δουλειά να μην καταλαβαίνει τι είναι η διάκριση των εξουσιών

Με αναφορά στην πρόταση της Ελλάδας για τη θέση του επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν τις θερινές διακοπές.  Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν.

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%. Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα θα είναι μία επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη ως μία περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments