Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Προβλήματα στην κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης

Παρακολουθήσεις: Προβλήματα στην κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διαφωνία για τη σειρά των υπογραφών.

Μπορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανέλαβαν κοινή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία αντιδρώντας στο πόρισμα του Αρείου Πάγου που αρχειοθετεί τις παρακολουθήσεις, ωστόσο στην πράξη… τα έσπασαν.

Και αυτό γιατί κάθε κόμμα, τελικά, κατέθεσε ξεχωριστά το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι διεργασίες για την κατάθεση κοινής πρότασης ξεκίνησαν την Τρίτη, αλλά μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα αποτέλεσε η σειρά των υπογραφών των βουλευτών και προτιμήθηκε η κατάθεση των αιτημάτων από το κάθε κόμμα ξεχωριστά.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο κατάθεσης της πρότασης, εφόσον το περιεχόμενο είναι κοινό, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 2/5. Και αυτό γιατί για να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα πρέπει να το ζητήσει συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι 11 από τους συνολικά 27. Για να φτάσει στον αριθμό αυτό θα πρέπει ούτως ή αλλιώς ένα από τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ να συμφωνήσει (Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες).

Από χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν τις παρασκηνιακές συζητήσεις στα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση) και το τετ α τετ Ανδρουλάκη-Φάμελλου στο περιστύλιο της Βουλής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κινήθηκε επίσης δραστήρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments