Πολιτική

Υποκλοπές: Η αντιπολίτευση ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους

Υποκλοπές: Η αντιπολίτευση ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους

Πηγή Φωτογραφίας: [371028] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας λίγο πριν ή αμέσως μετά τις θερινές διακοπές.

Αν και οι αιτήσεις για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν ήταν ομοιόμορφες σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, η αντιπολίτευση συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να κληθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέας Ζήσης για να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής ολόκληρο το αρχείο των υποκλοπών.

Η πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι ασφυκτική, την στιγμή μάλιστα που εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι απίθανο να συμφωνήσει η κυβέρνηση στην κλήση των ανωτάτων δικαστών αυτή τη στιγμή. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιτροπή να συγκληθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και να λάβει απόφαση με πλειοψηφία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η μειοψηφία μπορεί να καλέσει μάρτυρες αν το ζητήσουν τουλάχιστον τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπέβαλε πρώτος το αίτημα, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να το υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια. Επιπλέον, επικοινώνησε προσωπικά με τους συναδέλφους της, οι οποίοι συμφώνησαν με το αίτημα.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε το πολυσέλιδο πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, καθώς και τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και άλλων φορέων που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη, εκτός από τις κλήσεις των ίδιων των προσώπων.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής ώστε συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραμένει μέχρι την Παρασκευή ανοιχτή.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αίτημα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments