SPOTLIGHTS

Γραμμή 11525: Στήριξε 2.286 ωφελούμενους το α’ εξάμηνο του 2024

Γραμμή 11525: Στήριξε 2.286 ωφελούμενους το α’ εξάμηνο του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η Συμβουλευτική «Γραμμή 115 25» του «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται από το 2009 δίπλα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη

Η «Γραμμή 115 25» και το Συμβουλευτικό Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», μέσω των δωρεάν υπηρεσιών του, στήριξε 2.286 γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους πανελλαδικά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» παρείχε συμβουλευτική σε 1.199 κλήσεις από όλη την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περίπου 1 στους 2 ωφελούμενους ξανακαλούν στη γραμμή. Τα πιο δημοφιλή θέματα που απασχολούν τους ωφελούμενους της υπηρεσίας είναι: διαχείριση άγχους και εξετάσεις, επικοινωνία στην οικογένεια, οριοθέτηση, σχολικός εκφοβισμός, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους & νηπίου, εφηβεία, παιδί και ίντερνετ, διαζύγιο έχοντας παιδιά.

Προσφέροντας Δωρεάν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα

Η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε 58 διαδικτυακά και δια ζώσης ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε 1.055 εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς. Μέσω της υλοποίησης των ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων, οι μαθητές ενημερώνονται σχετικά με ζητήματα που συχνά τους προβληματίζουν ενώ οι γονείς λαμβάνουν βοήθεια, δια ζώσης ή διαδικτυακά, στη διερεύνηση, κατανόηση και επίλυση των δυσκολιών στην επικοινωνία με τα παιδιά τους. Παράλληλα, το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε 18 συναντήσεις συμβουλευτικής σε ομάδες γονέων με στόχο την εκπαίδευση και την καθοδήγηση τους σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική ηλικία (2-6 ετών), στη σχολική ηλικία (6-12 ετών) και την εφηβεία (12-18 ετών).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 35 συνεδρίες σε γονείς και εφήβους διάρκειας 1.980 λεπτών. Το «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει κύκλους συμβουλευτικής γονέων με παιδιά από 0 έως 18 χρονών, 8 συνολικά συναντήσεων δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η παρέμβαση εστιάζεται στο να βοηθήσει τους γονείς να έχουν λειτουργικούς τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και να υποστηρίξει τον ρόλο τους ως γονείς. Οπως δήλωσε η κυρία Ελένη Κουτσοπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, διοικητική υπεύθυνη της Συμβουλευτικής Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί»: «Η υποστήριξη που προσφέρουμε μέσω της “Γραμμή 115 25” και του Συμβουλευτικού Κέντρου στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής στήριξης και στην ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους δυσκολιών και προβληματισμών και να βελτιώσουμε την επικοινωνία εντός του οικογενειακού πλαισίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments