Αθλητισμός

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο, θα μιλήσω με τον Φορτούνη»

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο, θα μιλήσω με τον Φορτούνη»

Πηγή Φωτογραφίας: [371150] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Όλα όσα δήλωσε ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας
Όλα όσα δήλωσε ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για τη «γαλανόλευκη», την απόσυρσή του Κώστα Φορτούνη, αλλά και το διετές συμβόλαιο του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γκαγκάτση και τη διοίκηση της ΕΠΟ για την τιμή. Σίγουρα το να είμαι προπονητής της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη τιμή. Θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου και με τους ποδοσφαιριστές να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Είναι αρκετός ο χρόνος από το 2014 που η Ελλάδα ήταν σε μεγάλη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι σε πιο υψηλό επίπεδο και οι ελληνικές ομάδες και το ελληνικό πρωτάθλημα σε καλύτερο επίπεδο. Λογικά αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί και από την εθνική Ελλάδα. Από το 2004 ως το 2014 ήταν μια σημαντική περίοδος που η εθνική ομάδα εκπροσωπούσε τη χώρα σε μεγάλες διοργανώσεις. πιστεύω ότι είναι καιρός αυτή η γενιά παικτών να κάνει τα πάντα για να φέρει ξανά περηφάνια στην εθνική ομάδα και στον κόσμο που την ακολουθεί και την αγαπάει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada)

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας: «Είναι σίγουρα διότι παίζει σπουδαίο ρόλο η αποδοχή. Είναι μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι ό,τι χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, τα ιδανικά κίνητρα για να πετύχει κάτι που του τελευταίο διάστημα δεν έχουμε πετύχει. Για εμένα είναι σημαντικό το ισχυρό κίνητρο για να το μεταφέρω κι εγώ στους ανθρώπους που θα συνεργαστώ για να πετύχουμε κάτι σπουδαίας σημασία, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ήταν εύκολη επιλογή, είναι μια δουλειά που δεν έχω κάνει ως τώρα. Αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση, μου αρέσει, μου δίνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να πετύχουμε».

Για τον Κώστα Φορτούνη«Ξέρω για την απόφαση του Φορτούνη, δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά θα ήθελα να το κάνω. Είναι ένας παίκτης με ταλέντο, εμπειρία, τα πάντα για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Θα μιλήσω μαζί του, θα ήταν χαρά μου αν αλλάξει την απόφασή του και θα συμμετάσχει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

Για τους στόχους της Εθνικής και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είναι λίγο διαφορετική δουλειά με λιγότερο χρόνο προπόνησης και προετοιμασίας, όμως ουσιαστικά μαζεύονται οι καλύτεροι παίκτες που διαθέτει η Ελλάδα. Βασιζόμαστε πολύ περισσότερο σε συζητήσεις, στο πλάνο, σε μεγαλύτερη προσπάθεια. Το λιγότερο πιστεύω ότι είναι ο αριθμός παικτών και η ποιότητα που διαθέτουν και διευκολύνουν τη δουλειά του προπονητή. Και το συναίσθημα που έχει κάθε παίκτης όταν παίζει για τη χώρα του. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και επιλογές για να πετύχουμε τον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Μας λείπουν οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας. Είμαστε σε καλό γκρουπ στο Nations League, είναι υψηλών προδιαγραφών τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται. Κάποιοι παίκτες ακόμα μπορεί να μην είναι σε αγωνιστική κατάσταση που θα έπρεπε να είναι για διάφορους λόγους. Έχουμε χρόνο, αλλά όχι για χάσιμο για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για τα πρώτα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου».

Για την παρουσία στο πλευρό του των Τοροσίδη, Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλου: «Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία τους, έχουν εμπειρία που μπορούν να μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Είναι ικανά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν σε όλες τις φάσεις της εργασίας μας. Και με την παρουσία τους στα αποδυτήρια, με τις συμβουλές τους. Σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέσα στο ποδόσφαιρο».

Για το αν πιστεύει στην Εθνική: «Είναι σίγουρα διότι παίζει σπουδαίο ρόλο η αποδοχή. Είναι μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι ό,τι χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, τα ιδανικά κίνητρα για να πετύχει κάτι που του τελευταίο διάστημα δεν έχουμε πετύχει. Για εμένα είναι σημαντικό το ισχυρό κίνητρο για να το μεταφέρω κι εγώ στους ανθρώπους που θα συνεργαστώ για να πετύχουμε κάτι σπουδαίας σημασία, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ήταν εύκολη επιλογή, είναι μια δουλειά που δεν έχω κάνει ως τώρα. Αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση, μου αρέσει, μου δίνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να πετύχουμε».

Για την επιλογή να αναλάβει Εθνική ομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του: «Στη διάρκεια της καριέρας μου ως προπονητής είχα κάνει τέτοιες συζητήσεις με ομοσπονδίες, για διάφορους λόγους δεν ήμουν υπέρ, προτιμούσα μια δουλειά στην καθημερινότητα στο γήπεδο. Ήταν η προσέγγιση του κυρίου Γκαγκάτση, η θέληση να συνεργαστούμε για να αλλάξουμε κάτι για το μέλλον της εθνικής ομάδας έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Η εθνική Ελλάδας αξίζει καλύτερη πορεία από αυτή των τελευταίων χρόνων. Πιστεύω πάντα ότι το γκρουπ παικτών που απαρτίζει την εθνική ομάδα έχει και το ταλέντο και την εμπειρία και τον εγωισμό και την διάθεση να κάνει κάτι καλύτερο. Ο εκάστοτε παίκτης όσους τίτλους και να παίρνει, ολοκληρώνεται ως παίκτης με μια διάκριση με την εθνική ομάδα. Έχουμε τον Σαλπιγγίδη και τον Τοροσίδη που έχουν ζήσει ωραίες στιγμές και οι τωρινοί παίκτες θα ήθελαν να κάνουν πιο πλούσια την καριέρα τους με μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση». 

Για την απουσία των 10 χρόνων της Εθνικής από μεγάλη διοργάνωση: «Ίσως πιο σημαντική παρουσία διότι συνδέει γενιές ποδοσφαιριστών. Ακόμα όλοι μιλούν για τη δική τους γενιά. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Υπήρχαν δύο προσπάθειες στα πλέι οφ που δεν καρποφόρησαν. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι σημαντικές οι επιτυχίες των συλλόγων. Τα δέκα χρόνια είναι αρκετά. Γι’ αυτό τόνισα ότι πρέπει να κάνουμε ξανά τους Έλληνες περήφανους. Η παρουσία των παλιών παικτών θα είναι πάρα πολύ σημαντική». 

Για το διετές συμβόλαιο: «Η πρόταση ήταν για τέσσερα χρόνια, απλά επειδή είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα, έχει σημασία να μην τα βλέπουμε τόσο μακροπρόθεσμα. Να δούμε αν η συνεργασία μας και η δουλειά μας είναι προς το καλύτερο. Αν είμαστε όλοι ικανοποιημένοι μπορούμε να συνεχίσουμε. Έδειξε η ΕΠΟ πόσο μεγάλη διάθεση είχε να είμαι εγώ αυτός που θα αναλάβει την τύχη της εθνικής Ελλάδας. Εννοείται ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας πρέπει να έχει επικοινωνία με τον υπεύθυνο των μικρότερων. Θα έχουμε αρκετό χρόνο, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Ομοσπονδίας για οποιοδήποτε θέμα, πρόβλημα, όπου μπορώ να βοηθήσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments