Διεθνή

Κατάρ: Χιλιάδες μουσουλμάνοι στην κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια -Φόβοι για κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

Κατάρ: Χιλιάδες μουσουλμάνοι στην κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια -Φόβοι για κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Κατάρ: Χιλιάδες μουσουλμάνοι στην κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια -Φόβοι για κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

Κηδεία για τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια τελέστηκε την Παρασκευή στο Κατάρ, καθώς τζαμιά σε διάφορες χώρες φιλοξένησαν τελετές μνήμης για τον δολοφονηθέντα ηγέτη

Κηδεία για τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια τελέστηκε την Παρασκευή στο Κατάρ, καθώς τζαμιά σε διάφορες χώρες φιλοξένησαν τελετές μνήμης για τον δολοφονηθέντα ηγέτη.

Το φέρετρο του Χανίγια τοποθετήθηκε σε ένα τζαμί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για την νεκρώσιμη προσευχή του την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη μεγάλη πομπή με επικεφαλής τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, που συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην Τεχεράνη.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χαμάς ηγήθηκε της τελετής για την κηδεία του Χανίγια

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χαμάς Χαλίλ Αλ-Χάγια ηγήθηκε της νεκρώσιμης τελετής που πραγματοποιήθηκε μετά την προσευχή της μουσουλμανικής Παρασκευής. Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και ο πρωθυπουργός σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι ήταν παρόντες.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, οι πιστοί, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι είπε τηλεφωνικώς στο Reuters από την κηδεία: «Το μήνυμά μας στην κατοχική δύναμη (το Ισραήλ) σήμερα είναι ότι βυθίζεστε βαθιά μέσα στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις».

Ο Χανίγια αναμένεται να ταφεί αργότερα στο Λουσέιλ, ανακοίνωσε η Χαμάς αυτή την εβδομάδα.

Κηδεία για τον Χανίγια πραγματοποιήθηκε σε τζαμιά της Τουρκίας, της Ινδονησίας, του Πακιστάν και της Υεμένης.

Σε Τουρκία και Πακιστάν έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments