Διεθνή

Κλοπή, παρωδία, αποθέωση της woke ορθότητας

Κλοπή, παρωδία, αποθέωση της woke ορθότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, protothema.gr, Κλοπή, παρωδία, αποθέωση

Σάλος για τον «κλεμμένο αγώνα» της Καρίνι με την Αλγερινή intersex πυγμάχο.

«Κλοπή», «παρωδία του αθλήματος», «αποθέωση της woke ορθότητας». Τα σχόλια για όσα συνέβησαν στον αγώνα μεταξύ της Ιταλίδας πυγμάχου Άντζελα Καρίνι και της Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ ήρθαν κατά εκατοντάδες στο Χ, με τα πλάνα της Ιταλίδας αθλήτριας να εγκαταλείπει δακρυσμένη να κυριαρχούν.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον αγώνα η Καρίνι, η οποία κληρώθηκε να αγωνιστεί στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εναντίον της intersex αθλήτριας από την Αλγερία, Ιμάνε Χαλίφ.

Άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπο της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει. «Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω…» φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο προπονητής της δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και μετά από λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της Κελίφ αναδεικνύοντάς την νικήτρια.

Την ίδια ώρα, στα social media έχει ξεσπάσει ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Καρίνι με το hashtag #IstandWithAngelaCarini με τους περισσότερους να τονίζουν πως ήταν ένας άδικος αγώνας για την Ιταλίδα πυγμάχο.

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τα σχόλια της οποίας την έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, σε αναρτήσεις της μετά τον αγώνα έγραψε ότι αυτό που συνέβη «δεν είναι αθλητισμός», αλλά απλώς «άνδρες που απολαμβάνουν τη δύναμή τους πάνω στις γυναίκες».

Παραπέμπει σε νήμα συζήτησης και ζητά από τους αναγνώστες να αναρωτηθούν «αν είστε εντάξει με το δέρνει δημόσια ένας άντρας μια γυναίκα για διασκέδαση». Λέει ότι η Αλγερινή πυγμάχος ασκεί μπούλινγκ και «κλέβει τον αγώνα».

Συνεχίζει η Ρόολινγκ σε άλλο σχόλιο με αφορμή δηλώσεις αξιωματούχου της ΔΟΕ ότι η Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφάλεια των αθλητών, λέγοντας ότι «ένας άνδρας άρπαξε από την Καρίνι» αυτό για το οποίο προπονήθηκε. «Είστε ντροπή, η ασφάλεια είναι ένα αστείο. Οι Αγώνες στο Παρίσι θα αμαυρωθούν για πάντα από την βάρβαρη αδικία στην Καρίνι».

Σε τρίτο σχόλιο, με τη φωτογραφία της δακρυσμένης Καρίνι, η Σκοτσέζα συγγραφέας σχολιάζει ότι η εικόνα «δεν θα μπορούσε να συνοψίζει καλύτερα το νέο κίνημα δικαιωμάτων των ανδρών». Δείχνει «το μειδίαμα του άνδρα που γνωρίζει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνικό αθλητικό καθεστώς και απολαμβάνει τη δυσφορία ,μιας γυναίκας που χτύπησε στο κεφάλι, καταστρέφοντας τα όνειρα μας γυναίκας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments