Διεθνή

Μυστικές Υπηρεσίες Δύσης: Το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου,την ιερή ημέρα των Εβραίων

Μυστικές Υπηρεσίες Δύσης: Το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου,την ιερή ημέρα των Εβραίων

Πηγή Φωτογραφίας: Rockets are fired toward Israel from the Gaza Strip, Sunday, Oct. 8, 2023. Associated Press photographers have captured what six months of devastating war have brought for Israel and for Palestinians. At its six-month mark, it is not clear what direction the war will now take. Weeks of mediation by the U.S., Egypt and Qatar for a longer cease-fire have so far been unable to make a breakthrough. (AP Photo/Fatima Shbair)

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι η επίθεση του Ιράν, που η χώρα θα εξαπολύσει ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε ιρανικό έδαφος, θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της ιερής ημέρας των Εβραίων, η οποία ξεκινά στις 12 Αυγούστου και τελειώνει την επομένη στις 13/8

Την ιερή μέρα Tisha B’Av σκοπεύει το Ιράν να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ, αναφέρουν πληροφορίες. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, όπως τις μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι η επίθεση του Ιράν, που η χώρα θα εξαπολύσει ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε ιρανικό έδαφος, θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της ιερής ημέρας των Εβραίων, η οποία ξεκινά στις 12 Αυγούστου και τελειώνει την επομένη στις 13/8.

Η Tisha B’Av σηματοδοτεί το τέλος των τριών εβδομάδων μεταξύ των δεινών της καταστροφής του Ναού του Σολομώντα από τη Νεο-Βαβυλωνιακή Αυτοκρατορία όσο και του Δεύτερου Ναού από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Ιερουσαλήμ. Θεωρείται ως η πιο θλιβερή ημέρα στο εβραϊκό ημερολόγιο, και πιστεύεται ότι είναι μια ημέρα που προορίζεται για τραγωδία.

Τι λένε οι πληροφορίες για την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Όπως μετέδωσε το Sky News Arabia, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει επίθεση του Ιράν σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, από το έδαφος του Λιβάνου.

Εξάλλου, ήδη, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απείλησε ευθέως τη χώρα, όπως και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν που υποσχέθηκε αντίποινα.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλεβί από την πλευρά του, δήλωνε την Πέμπτη ότι «οποιοσδήποτε επιτεθεί ή απειλήσει τους πολίτες του Ισραήλ, ή επιτεθεί στο Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι, όσο μακριά και αν είναι, να τους βρούμε και να τους σκοτώσουμε».

Αντίποινα του Ιράν: Χάιφα, Τελ Αβίβ και εβραϊκά συμφέροντα ανά τον κόσμο στους πιθανούς στόχους

Παρακάτω παρουσιάζονται πιθανοί στόχοι της ενδεχόμενης επίθεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Χάιφα

Η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκων – και άλλοι τόσοι στην μητροπολιτική περιοχή, αποτλεί πιθανό στόχο της ενδεχώμενης επίθεσης.

Έχει μεγάλο Πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό λιμάνι και, κυρίως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας.

Εκεί βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πάρκα υψηλής τεχνολογίας στη χώρα, πολλές βαριές βιομηχανίες, διυλιστήρια και χημικές βιομηχανίες.

Τελ Αβίβ

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ, με 460.000 κατοίκους και με ακόμα 3.850.000 κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή, είναι επίσης πιθανός στόχος.

Αποτελεί έδρα της κυβέρνησης και παγκόσμιο οικονομικό κέντρο – πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός – κέντρο μεγάλων πανεπιστημίων

Δεδομένου ότι οι περισσότερες Δυτικές χώρες – πλην των ΗΠΑ – δε θεωρούν πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, έχουν στο Τελ Αβίβ τις πρεσβείες τους.

Ήταν και μεταξύ των βασικών στόχων της προηγούμενης επίθεσης του Ιράν με 300 πυραύλους και ντρόουν και χρειάστηκε μία διεθνής συμμαχία – με επικεφαλής τις ΗΠΑ – για να την αποκρούσει

Τοποθεσία εβραϊκών συμφερόντων

Μία Ισραηλινή πρεσβεία στο εξωτερικό, ένα μουσείο του Ολοκαυτώματος, ένα εστιατόριο και οτιδήποτε θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στην εικόνα και το κύρος του Ισραήλ, αποτελέι επίσης κάποιο πιθανό στόχο.

Ενδεχόμενο χτύπημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις Ιρανο-αμερικανικές σχέσεις σε μία στιγμή που ο νέος Πρόεδρος της χώρας εξελέγη με μία πολύ πιο μετριοπαθή προσέγγιση στην Ουάσιγκτον και σύνθημα για περισσότερο διάλογο με τις ΗΠΑ.

Ενδεικτικά της ανησυχίας, τα δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να αυξήσει τις αμυντικές της δυνάμεις στη Μέση Ανατολή εν αναμονή αντιποίνων του Ιράν – θα μπορούσε η Τεχεράνη να χτυπήσει και αμερικανικούς στόχους.

Χθες ο Νετανιάχου είπε ότι, «οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αντίποινα ίσως να μην περιοριστούν σε μία απλή επίθεση ή ακόμα χειρότερα ότι το Τελ Αβίβ θα απαντήσει ξανά.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Δύση, περιμένει από το Ιράν και τους Άραβες συμμάχους του να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments