Διεθνή

Σε κλίμα διεθνούς ανησυχίας η ταφή Χανίγια

Σε κλίμα διεθνούς ανησυχίας η ταφή Χανίγια

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV

Στην Ντόχα η σορός του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης - Θα ταφεί μετά τις προσευχές στο τέμενος Ιμάμ Μοχάμαντ μπεν Άμπντελ Ουαχάμπ, το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας του Κατάρ.

Η πρωτεύουσα του Κατάρ θα είναι ο τόπος ταφής του Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, της σορού του οποίου έφτασε χθες στη Ντόχα, ενόψει της σημερινής κηδείας του. Οι εικόνες από την νεκρώσιμη ακολουθία στην Τεχεράνη έχουν ήδη κυκλοφορήσει παγκοσμίως, με τη σωρό του Χανίγια να συνοδεύεται από πλήθος κόσμου και εκκλήσεις για εκδίκηση.

Η επιλογή της Ντόχα ως τόπου ταφής του αρχηγού του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος δεν είναι τυχαία, καθώς ο Χανίγια είχε διαμείνει στο Κατάρ για πολλά χρόνια και πρόσφατα ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Ισμαήλ Χανίγια αναμένεται, ως εκ τούτου, να ταφεί μετά τις προσευχές στο τέμενος Ιμάμ Μοχάμαντ μπεν Άμπντελ Ουαχάμπ, το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας του Κατάρ, την ώρα που εθνικό πένθος για την απώλειά του κήρυξαν χθες αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Τουρκία. «Μας ενίσχυες κάθε μέρα, κάνοντάς μας δυνατούς και αποφασιστικούς σαν το σίδερο. Τα χρωστάμε όλα σε εσάς» είπε, υποδεχόμενη τη σωρό του άνδρα της χθες, η χήρα του Χανίγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments