Διεθνή

Χακάν Φιντάν: Συνάντηση με ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και δύο γιους του Χανίγια στην Ντόχα

Χακάν Φιντάν: Συνάντηση με ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και δύο γιους του Χανίγια στην Ντόχα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Χακάν Φιντάν: Συνάντηση με ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και δύο γιους του Χανίγια στην Ντόχα

Ο Χακάν Φιντάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Χαλέντ Μεσάαλ, αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ.

Εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών, Χάκαν Φιντάν, στην κηδεία του Χανίγια θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πώς εκτέλεσαν τον Ισμαήλ Χανίγια

Η ισραηλινή Μοσάντ εξόντωσε τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί εκ των προτέρων στην κρεβατοκάμαρά του στην επίσημη κατοικία της ιρανικής κυβέρνησης, στην Τεχεράνη.

Δύο πηγές με γνώση του θέματος επιβεβαίωσαν στο Axios ότι η Μοσάντ κατάφερε να τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε μια εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας στην Τεχεράνη.

Το γεγονός δείχνει όχι μόνο τη βαθιά διείσδυση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στο εσωτερικό του Ιράν, αλλά και τα τρωτά σημεία του ιρανικού μηχανισμού πληροφοριών και ασφάλειας, τονίζει το ρεπορτάζ.

Η έκρηξη που σκότωσε τον Χανίγια σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αλλά η επίσημη ανακοίνωση της δολοφονίας του δημοσιεύθηκε αρκετές ώρες αργότερα, το πρωί της Τετάρτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments